Γερμανία: Οχτώ τραυματίες από έκρηξη και πυρκαγιά σε διυλιστήριο

906
γερμανία

Έκρηξη σημειώθηκε σε διυλιστήριο στη νότια Γερμανία, κοντά στο ‘Ινγκολσταντ, με αποτέλεσμα να προκληθεί πυρκαγιά.

Σύμφωνα με την αστυνομία, από την έκρηξη τραυματίστηκαν οκτώ άνθρωποι, ενώ οι σχεδόν 2.000 κάτοικοι της περιοχής κλήθηκαν να εγκαταλείψουν τις εστίες τους.

Η έκρηξη σημειώθηκε σε τομέα παραγωγής αερίου και βενζίνης της εταιρίας Bayernoil λίγο μετά τις 05.30 τοπική ώρα (06.30 ώρα Ελλάδας) του Σαββάτου. Όπως μετέδωσε το δημόσιο ραδιοτηλεοπτικό δίκτυο Bayerischer Rundfunk, το ωστικό κύμα από την έκρηξη έγινε αισθητό σε απόσταση αρκετών χιλιομέτρων. Οι φωτογραφίες που αναρτήθηκαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δείχνουν μεγάλες φλόγες πάνω από το διυλιστήριο.

Όπως διευκρίνισε η αστυνομία σε ανακοίνωσή της, τρεις από τους τραυματίες φέρουν τραύματα «μέτριας και μεγάλης βαρύτητας».

Σύμφωνα με τις αστυνομικές αρχές «το έργο της κατάσβεσης της φωτιάς συνεχίζεται» και στην επιχείρηση συμμετέχουν 200 πυροσβέστες.

Η υπηρεσία πρώτων βοηθειών κάλεσε τους πολίτες «να κρατήσουν τις πόρτες και τα παράθυρα κλειστά λόγω καπνού», σε μια ακτίνα 20 χιλιομέτρων από την εστία της πυρκαγιάς.

Η τοπική εταιρία Bayernoil, ιδιοκτήτρια του διυλιστηρίου του Βόχμπουργκ, απασχολεί 790 εργαζόμενους σε δύο εγκαταστάσεις στη Βαυαρία. Παράγει διάφορα καύσιμα, όπως βενζίνη, ντίζελ, πετρέλαιο οικιακής χρήσης όπως και πίσσα, ενώ έχει ικανότητα επεξεργασίας 10,3 εκατομμυρίων τόνων αργού πετρελαίου ετησίως.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας