ΓΕΝΟΠ: Έγκλημα οικουμενικών διαστάσεων το ξεπούλημα της ΔΕΗ

1781
απεργίες

Με μεγάλη καθυστέρηση και χωρίς εξαγγελία συγκεκριμένων κινητοποιήσεων, αρκούμενη σε γενικές εκκλήσεις, την ώρα που η ΔΕΗ στραγγαλίζεται και παίζεται στα ζάρια η ίδια η ύπαρξή της, αντέδρασε η πάλαι ποτέ λαλίστατη και αγωνιστική ΓΕΝΟΠ. Γιατί; Εντύπωση, πάντως, προκαλεί ο χαρακτηρισμός του Γιώργου Σταθάκη ως δήθεν «ομήρου», όταν είναι ο ίδιος συναυτουργός του εθνικού εγκλήματος που εξελίσσεται σε βάρος της ΔΕΗ.
Για έγκλημα οικουμενικών διαστάσεων κάνει λόγο η ΓΕΝΟΠ αναφερόμενη στην πιθανότητα πώλησης λιγνιτικών και υδροηλεκτρικών μονάδων της ΔΕΗ και ιδιωτικοποίησης του ΑΔΜΗΕ, με αφορμή τις διαπραγματεύσεις της ελληνικής κυβέρνησης με τους θεσμούς στις Βρυξέλλες.
Αφού επισημαίνει ότι ο αρμόδιος υπουργός Γιώργος Σταθάκης βρίσκεται «όμηρος» των θεσμών στις Βρυξέλλες, η ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ υποστηρίζει, πως η «κυβέρνηση, υποβασταζόμενη από το ΠΑΣΟΚ και τη Νέα Δημοκρατία, είναι «στο παρά πέντε» να ενδώσει στις πιέσεις των δανειστών που από ό,τι φαίνεται, είναι διατεθειμένοι να εξαντλήσουν την αυστηρότητά και την αναλγησία τους στη χώρα μας».
Στην ενορχηστρωμένη τους επίθεση και στην πρόθεση επιβολής νέων σκληρών μέτρων –δηλαδή την πώληση λιγνιτικών και υδροηλεκτρικών μονάδων, στη συνειδητή καθυστέρηση πιστοποίησης του ΑΔΜΗΕ και άρα στην πλήρη ιδιωτικοποίησή του, θα πρέπει η απάντηση να είναι άμεση και εξίσου σκληρή.
Η ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ καλεί σε έγερση:
Την Περιφέρεια, τους Δήμους, τους Βουλευτές, τους φορείς και όλη την κοινωνία, στο Ενεργειακό Λεκανοπέδιο της Δυτικής Μακεδονίας, στην Αρκαδία αλλά και όπου αλλού υπάρχουν και λειτουργούν υδροηλεκτρικές μονάδες και εγκαταστάσεις του Ομίλου ΔΕΗ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας