Γελοίοι ισχυρισμοί Αλβανοτσάμηδων περί στρατού για να εισβάλλουν στην Ελλάδα

1362
ελλάδα

Οι Αλβανοτσάμηδες στην Αλβανία, μια ασήμαντη αλλά δραστήρια ομαδούλα, αποτελούν τους σταθερούς υπονομευτές των ελληνοαλβανικών σχέσεων. Στις πιο ακραίες ομάδες τους απειλούν μέχρι και με τη συγκρότηση ένοπλων τμημάτων που, τάχα, θα εισβάλουν στην Ελλάδα.

Τις τελευταίες ημέρες κυκλοφορούν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης φωτογραφίες ένστολων ακροδεξιών Αλβανοτσάμηδων, που φέρουν το έμβλημα του «UÇÇ», δηλαδή του λεγόμενου «Απελευθερωτικού Στρατού Τσαμουριάς»- [Ushtria Çlirimtare e Çamërisë] να κάθονται σε έναν τυπικό αλβανικό οντά (odë).

Φαίνεται ότι το θέμα των τσάμηδων, παρά την κωμικότηττα και την ανύπαρκτη υφή του, επιχειρείται από κάποιους σκοτεινούς κύκλους να κάνει πάλι την εμφάνισή του, όπως είχε ανακοινωθεί από τον φερόμενο αρχηγό αυτής της οργάνωσης που έχει έδρας την Ολλανδία, τον Φεστίμ Λατό (Festim Lato).

Σύμφωνα με αλβανικό δημοσίευμα που αναδημοσίευσε το Βαλκανικό Περισκόπιο, «είναι ακόμη άγνωστο εάν οι ενώσεις των τσάμηδων (στην Αλβανία) υποστηρίζουν αυτήν την ομάδα ή η ομάδα είναι ένα σενάριο από άλλα κράτη».

Γελοίοι Αλβανοτσάμηδες της λεγόμενης «Δημοκρατίας της Τσαμουριάς», με αρχηγό τον αμφιλεγόμενο Αλβανοτσάμη Φεστίμ Λατό (Festim Lato), πρόσωπο που οι άλλοι Αλβανοτσάμηδες -όπως εκείνοι του κόμματος του PDIU στην Αλβανία- αποκαλούν τον ίδιο και τους οπαδούς του «μαϊμού-τσάμηδες», προέβησαν στις αρχές του 2018 εξίσου σε γελοίες πολεμικές απειλές κατά της Ελλάδας στη σελίδα τους στο Facebook.

Διαχειριστής της εν λόγω σελίδας έγραψε ένα σχόλιο όπου αναφερόταν σε δήθεν «φόβο της Ελλάδας» από «επιθέσεις των τσάμηδων από τον Βορρά».

Στο ίδιο σχόλιο παρέθετε μαγειρεμένη δήλωση βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, που δεν τον κατονόμαζε, αφού η δήλωση δεν υπήρξε, ο οποίος φέρεται να είπε ότι «αυτό που έγινε στο Κουμάνοβο των Σκοπίων, θα μπορούσε να γίνει και στη βόρεια Ελλάδα από μια ομάδα που αυτοαποκαλείται ««Απελευθερωτικός Στρατός της Τσαμουριάς» – (Ushtria Çlirimtare e Çamërisë ή με τα αρχικά «UÇÇ»).

Ο ευφάνταστος διαχειριστής της ίδιας «αλβανοτσάμικης» σελίδας στο Facebook έγραψε ακόμα ότι «ως υπουργός Άμυνας της Κυβέρνησης της «Δημοκρατίας της Τσαμουριάς» σας ενημερώνω ότι αυτός ο στρατιωτικός σχηματισμός δεν είναι είδηση αλλά μια δομή του υπουργείου της Δημοκρατίας της Τσαμουριάς και δημιουργήθηκε με απόφαση της κυβέρνησης της Τσαμουριάς και την έγκριση από το κοινοβούλιο…»!!!

Στη φωτογραφία ένα «άγημα» από Αλβανοτσάμηδες του UÇÇ παρατάσσεται κάπου στην Ολλανδία.

Ο Φεστίμ Λατό, ποζάρει ντυμένος με στρατιωτικά ρούχα. Όταν δεν συστήνεται ως «πρόεδρος» της… Θεσπρωτίας κυκλοφορεί και ως «Κομαντάντ Τσάμι» (Komandant Cami).

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας