Γαλλια: Με Mirage 2000D εξόντωσε στο Μάλι ηγετικό στέλεχος των ισλαμιστών

743
Γαλλια: Με Mirage 2000D εξόντωσε

Με δυο αεροπορικές επιθέσεις μια με UAV και μια με ζεύγος μαχητικών Mirage 2000D εξόντωσε η γαλλική Αεροπορία το ηγετικό στέλεχος των εξτρεμιστών μουσουλμάνων Ουμάρου Μόμπο Μόντι, στο Μάλι, στις 9 Οκτωβρίου.

Αυτό έγινε γνωστό σήμερα από δημοσιεύματα του γαλλικού Τύπου.

Ο Μόντι, ήταν επικεφαλής δικτύου που τοποθετούσε αυτοσχέδιους εκρηκτικούς μηχανισμούς και η γαλλική επιχείρηση έγινε στην περιοχή Χομπόρι, στο Μαλί, κοντά στα σύνορα με την Μπουρκίνα Φάσο.

Δεν έγινε γνωστό πιο από τα δύο μέσα εξόντωσε τον εξτρεμιστή και σίγουρα είναι δύσκολο να διαπιστωθεί κάτι τέτοιο, τα γαλλικά Mirage 2000D πάντως είχαν απογειωθεί είτε από το Τζιμπουτί, είτε από το Νίγηρα.

Τα γαλλικά Mirage χρησιμοποίησαν πιθανότατα βόμβες GBU-48 ή GBU-50,σε συνεργασία με το ατρακτίδιο Damoclès.

Το Σαχέλ για το οποίο έγινε λόγος και στην Ελλάδα με την πιθανή υποστολή ειδικών δυνάμεων του ΕΣ είναι η στεπική λωρίδα γης νότια της ερήμου Σαχάρα στην Αφρική που διασχίζει ουσιαστικά οχτώ χώρες.

Πρόκειται -από τα ανατολικά προς τα δυτικά της Αφρικής- για τις: Μπουρκίνα Φάσο, Μαυριτανία, Μάλι, Νίγηρα, Νιγηρία, Τσαντ, Σουδάν και Ερυθραία.

Το Σαχέλ ουσιαστικά είναι μια ζώνη που συνδέει τη κεντρική με τη βόρεια Αφρική όπου η Γαλλία έχει στρατηγικά οικονομικά συμφέροντα, καθώς εκεί δραστηριοποιούνται γαλλικοί επιχειρηματικοί κολοσσοί και γι’ αυτό άλλωστε το Παρίσι έρχεται σε αντιπαράθεση με την Άγκυρα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας