Γαλλία: Χημικά και αύρες κατά των «κίτρινων γιλέκων»

1006
γαλλία

Χιλιάδες «κίτρινα γιλέκα» διαδήλωσαν ξανά στους δρόμους του Παρισιού σημπληρώνοντας έτσι την 17η βδομάδα κινητοποιήσεων κατά του Γάλλου πρωθυπουργού Εμανουέλ Μακρόν και τις ανάλγητες νεοφιλελεύθερες πολιτικές του.

Δίπλα στη «κίτρινα γιλέκα» τάχθηκαν και εργαζόμενοι στην παιδική μέριμνα, οι οποίοι ήρθαν αντιμέτωποι με μεταρρυθμίσεις περικοπών στα επιδόματα ανεργίας τους.

Πολίτες, επίσης, συγκεντρώθηκαν και κινητοποιήθηκαν στο Μπορντό, τη Λυών και την Τουλούζη. Οι συγκεντρώσεις ήταν σαφώς αυξημένες σε ολόκληρη τη χώρα σε σύγκριση με το περασμένο Σάββατο, σύμφωνα ακόμα και με το υπουργείο Εσωτερικών.

Κατά τη διάρκεια των διαδηλώσεων, η αστυνομία χρησιμοποίησε για άλλη μια φορά προκλητικότατα αύρες και χημικά για να διαλύσει τον κόσμο.

Embedded video

Embedded video

Μετά τις διαδηλώσεις του Δεκεμβρίου, οι πρόσφατες διαδηλώσεις ήταν σε μεγάλο βαθμό ειρηνικές.

Περίπου το 54% των Γάλλων, εντάχθηκε ή δήλωσε φιλικό προς τα «κίτρινα γιλέκα», σύμφωνα με δημοσκόπηση της Ifop που πραγματοποιήθηκε στις 7 και 8 Μαρτίου για το διαδικτυακό site ειδήσεων Atlantico. Στην πραγματικότητα τα ποσοστά του γαλλικού λαού που είναι φιλικά προς τα «κίτρινα γιλέκα» είναι αρκετά μεγαλύτερα, αν και η δημοσκόπηση αυτή, όσο και αν είναι χειραγωγημένη από τα γαλλικά υψηλά κέντρα, δείχνει ότι η προπαγάνδα ενάντια στη δημοφιλία των «κίτρινων γιλέκων» δεν έχει καμία βάση.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας