Γίνονται ένα Ρωσία-Λευκορωσία: Άνοιξε τις πύλες στα ρωσικά στρατεύματα ο Λουκασένκο

756
Άνοιξε τις πύλες στα ρωσικά στρατεύματα

Αυτό αναφέρεται από την Belta , που είναι το κρατικό εθνικό πρακτορείο ειδήσεων της Δημοκρατίας της Λευκορωσίας. Η Λευκορωσία προσχωρεί στην Ρωσία με κοινό φορολογικό σύστημα ενώ φήμες ότι ο Λουκασένκο θα ανακοινώσει την ένωση της Λευκορωσίας με την Ρωσία κυκλοφορούσαν ήδη από τον Απρίλιο.

Αυτό φαίνεται πως συμβαίνει τώρα και πρακτικά αφού ο Λευκορώσος πρόεδρος δήλωσε σήμερα έτοιμος να αναπτύξει ρωσικά στρατεύματα στη χώρα!

Ο πρόεδρος της Λευκορωσίας Αλεξάντερ Λουκασένκο δήλωσε ότι είναι έτοιμος να αναπτύξει αμέσως ρωσικά στρατεύματα στη Δημοκρατία, εάν αυτό ήταν απαραίτητο για την ασφάλεια του κράτους. Αυτό αναφέρεται από την Belta , που είναι το κρατικό εθνικό πρακτορείο ειδήσεων της Δημοκρατίας της Λευκορωσίας.

Ταυτόχρονα, ο Λουκασένκο είπε ότι δεν υπάρχει άμεση ανάγκη να αναπτυχθούν ρωσικά στρατεύματα στην επικράτεια της Δημοκρατίας της Λευκορωσίας, αλλά εάν απαιτείται να διασφαλιστεί η ασφάλεια του κράτους της Ένωσης, αυτό θα γίνει.

Παρ ‘όλα αυτά, σύμφωνα με τον Λουκασένκο, το ζήτημα της τοποθέτησης ρωσικών στρατιωτικών βάσεων στη δημοκρατία δεν έχει συζητηθεί ποτέ σε προεδρικό επίπεδο.

“Επαναλαμβάνω για άλλη μια φορά: δεν υπάρχει καμία απολύτως ανάγκη για αυτό σήμερα. Δεν ήλθαν ένοπλες δυνάμεις, ούτε από τη Ρωσία, ούτε από την Ουκρανία, ούτε από άλλες χώρες. Εμείς ασχοληθήκαμε μόνοι μας με αυτό το πρόβλημα. Αυτή είναι η θέση μου” διευκρίνισε ο ηγέτης της Λευκορωσίας.

Υπενθυμίζεται πως τον Ιούλιο, στο πλαίσιο της άσκησης West-2021, ένα ρωσικό στρατιωτικό τρένο εισήλθε στη Λευκορωσική πόλη Μπρεστ . Στη συνέχεια, αναφέρθηκε ότι το καθήκον του κλιμάκου ήταν να ξεφορτώσει στρατιωτικό εξοπλισμό. Όπως έχει γράψει ξανά το ΠΕΝΤΑΠΟΣΤΑΓΜΑ η Ρωσία εξοπλίζει την Λευκορωσία και την καθιστά «αστακό».

Υπενθυμίζεται πως η Ρωσία, είναι έτοιμη να εκπληρώσει συμβόλαιο για την προμήθεια πολλαπλών ρόλων μαχητικών Su-30CM γενιάς 4+ για τη Λευκορωσία.

Η Λευκορωσία, σχεδιάζει να παραλάβει τη δεύτερη παρτίδα αεροσκαφών τον Οκτώβριο του 2022.

Τέλος, να υπενθυμίσουμε ότι η Λευκορωσία και η Ρωσία, είναι στενοί σύμμαχοι και μέλη του Οργανισμού της Συνθήκης Συλλογικής Ασφαλείας (ΟΣΣΑ) και θεωρητικά, τμήματα ενός ενωσιακού κράτους.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας