Γάζα: Και τρίτος Παλαιστίνιος νεκρός από πυρά Ισραηλινών στρατιωτών

894
γάζα

Και τρίτος Παλαιστίνιος σκοτώθηκε χθες, Σάββατο 30 Μαρτίου, από πυρά Ισραηλινών στρατιωτών κατά τη διάρκεια συγκρούσεων κοντά στα σύνορα της Λωρίδας της Γάζας με το Ισραήλ, όπου έχουν συγκεντρωθεί δεκάδες χιλιάδες διαδηλωτές, όπως έγινε γνωστό από τις παλαιστινιακές υπηρεσίες υγείας.

Ο Τάμερ Άμπου αλ Χέιρ, 17 ετών, πυροβολήθηκε στο στήθος ενώ βρισκόταν κοντά στο Χαν Γιουνές, στη νότια Λωρίδα της Γάζας, ανέφερε το υπουργείο Υγείας της Χαμάς, που ελέγχει τον παλαιστινιακό θύλακα.

Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε ότι περίπου 40.000 διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν κατά μήκος του φράχτη, στα σύνορα Γάζας-Ισραήλ, για να συμμετάσχουν σε εκδηλώσεις μνήμης, που πραγματοποιούνται σήμερα για να τιμηθεί η πρώτη επέτειος από την Πορεία της Επιστροφής.

Οι Ισραηλινοί στρατιώτες έκαναν χρήση δακρυγόνων, ενώ Παλαιστίνιοι ακτιβιστές, φορώντας πορτοκαλί γιλέκα, προσπαθούσαν να κρατήσουν τους διαδηλωτές σε απόσταση αν και κάποιοι από αυτούς έφτασαν στον φράκτη.

Ο ισραηλινός στρατός προειδοποίησε τους πολίτες της Γάζας να μη πλησιάζουν στον φράκτη στη διάρκεια των διαδηλώσεων καλώντας τους να κρατήσουν απόσταση 300 μέτρων από τον φράχτη.

Οι Παλαιστίνιοι της Γάζας καλούνταν να διαδηλώσουν μαζικά κατά μήκος του τείχους ασφαλείας που τους χωρίζει από το Ισραήλ, για να τιμήσουν την πρώτη επέτειο από την Πορεία της Επιστροφής, το κίνημα που ξεκίνησε πέρυσι με διαδηλώσεις που γίνονταν κάθε Παρασκευή και αίτημα την επιστροφή των προσφύγων στα εδάφη απ’ όπου εκδιώχθηκαν ή τα οποία εγκατέλειψαν από τότε που ιδρύθηκε το Ισραήλ, το 1948.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας