Β.Πούτιν: Για το ποσοστό των παιδιών μεταναστών στα ρωσικά σχολεία

514
Για το ποσοστό των παιδιών

Ο πρόεδρος της Ρωσίας, Βλαντίμιρ Πούτιν μίλησε για το ποσοστό των παιδιών μεταναστών που θα πρέπει να φοιτά στα σχολεία της χώρας του.

Σύμφωνα με τον Ρώσο πρόεδρο, τα παιδιά μεταναστών θα πρέπει να είναι τόσα ώστε να μπορούν να προσαρμοστούν στο γλωσσικό και πολιτιστικό περιβάλλον της χώρας αλλά και για να αποφευχθούν δυσεπίλυτες καταστάσεις.

«Σε κάποιες ευρωπαϊκές χώρες και στις ΗΠΑ, όταν το επίπεδο των παιδιών από μετανάστες σε κάποια σχολεία φτάνει σε ένα ορισμένο ποσοστό, οι ντόπιοι κάτοικοι της περιοχής παίρνουν τα παιδιά τους από αυτά τα σχολεία.  Τότε, εκεί, δημιουργούνται κάποια σχολεία, στα οποία όμως σπουδάζουν κατά 100% τα παιδιά των μεταναστών» επεσήμανε ο κ. Πούτιν κατά τη διάρκεια μιας συνεδρίασης, ενώ ξεκαθάρισε πως στη Ρωσία δεν θα πρέπει να συμβούν σε καμία περίπτωση, αντίστοιχα περιστατικά.

«Σήμερα δεν υπάρχουν έτοιμες λύσεις», σημείωσε ο αρχηγός του ρωσικού κράτους, συμπληρώνοντας ωστόσο πως: «είναι ξεκάθαρο ότι ο αριθμός των παιδιών των μεταναστών στα σχολεία μας πρέπει να είναι τέτοιος που θα τους επιτρέπει, όχι τυπικά, αλλά στην πραγματικότητα, να μπορούν να προσαρμοστούν σε βάθος στο περιβάλλον της ρωσικής γλώσσας» αλλά και σε πολιτισμικό επίπεδο «έτσι ώστε να μπορούν να κατανοήσουν το σύστημα των ρωσικών αξιών».

Παράλληλα, ο κ. Πούτιν ανέφερε πως η χώρα του δεν αντιμετωπίζει ακόμη τόσο έντονο μεταναστευτικό πρόβλημα, όμως τόνισε πως η κατάσταση θα πρέπει να παρακολουθείται στενά, δίνοντας έμφαση σε πόλεις με πληθυσμό άνω του ενός εκατομμυρίου αλλά και σε μεμονωμένες δημοκρατίες.

«Είναι ένα από τα προβλήματα που απαιτεί μια πρακτική άποψη πάνω στο υπάρχον ζήτημα» κατέληξε ο Βλαντίμιρ Πούτιν.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας