”Βόμβα” Σημίτη: Προβλέπει προσφυγή για δανεισμό στον ESM και νέο μνημόνιο!

1464

Ο Κ. Σημίτης ήταν ο πρωθυπουργός που με την ακραία νεοφιλελεύθερη πολιτική του και την ένταξη της χώρας στο ευρώ, με τις αποθεωμένες πελατειακές σχέσεις και την εκτίναξη στα ύψη της ενδημικής διαφθοράς στην κυβέρνηση του και στο κράτος, έστρωσε το δρόμο στα νεοαποικιακά μνημόνια.

Με νωπή αυτήν την καταστροφική για την χώρα εμπειρία του, γνωρίζει, μάλλον, καλά και μπορεί να εκτιμήσει που πηγαίνει η χώρα, ακολουθώντας παρεμφερείς πολιτικές με εκείνες που ο ίδιος εφάρμοσε.

Σε συνέντευξη στο ”Βήμα της Πρωτοχρονιάς” κάνει μια πρόβλεψη ”βόμβα” για την ελληνική οικονομία.

Η πρόβλεψη του είναι ότι η Ελλάδα, μετά το 2018, θα προσφύγει σε νέο δανεισμό από τον ESM, με συνέπεια ο τελευταίος να επιβάλλει νέους όρους στην χώρα μας, με δυο λόγια και τυπικά ένα τέταρτο μνημόνιο.

Συγκεκριμένα, ο Κ. Σημίτης αναφέρει επί λέξει στο Βήμα: «Στην Ευρωπαϊκή Ένωση θεωρείται βέβαιο ότι η Ελλάδα μετά το 2018 θα προσφύγει γρήγορα στον δανεισμό από τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας (ESM). Αναπόφευκτη συνέπεια είναι η επιβολή νέων όρων στην οικονομική πολιτική της ελληνικής κυβέρνησης».

Ο Κ. Σημίτης, αφού έφερε την καταστροφή, προβλέπει τώρα την ολοκλήρωσή της, ενώ ως φάρμακο προτείνει την ίδια πολιτική, την δική του πολιτική, μαζί με την τυφλή πρόσδεση σε ευρώ και ΕΕ, που μας έφεραν ως εδώ.

Κ.Τ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας