Βόμβα Μπερνς: Ο Τραμπ δεν θα στηρίξει την Ελλάδα εάν της επιτεθεί η Τουρκία

1369
μπερνς

Φωτιές ανάβει ο πρώην υφυπουργός Εξωτερικών και πρεσβευτής των ΗΠΑ στην Αθήνα Νίκολας Μπερνς με την αποκαλυπτική δήλωσή του ότι οι ΗΠΑ δεν θα στηρίξουν την Ελλάδα σε ενδεχόμενο θερμό επεισόδιο με την Τουρκία.

Απαντώντας σε ερώτηση του δημοσιογράφου Αθανάσιου Έλλις, «εάν η Ελλάδα μπορεί να βασιστεί στις ΗΠΑ σε μια κρίσιμη στιγμή αντιπαράθεσης με την Τουρκία», ο έμπειρος Αμερικανός διπλωμάτης απάντησε:

«Λυπάμαι που το λέω, αλλά αν η Ελλάδα χρειαστεί τη στήριξη των ΗΠΑ σε θερμό επεισόδιο με την Τουρκία, δεν νομίζω ότι θα την έχει από τον πρόεδρο Τραμπ».

Μιλώντας στο συνέδριο Delphi Forum, το οποίο διεξάγεται στην Ουάσιγκτον, ο Μπερνς τόνισε, επίσης, ότι τα υπουργεία Εξωτερικών και Άμυνας των ΗΠΑ θα είναι πιο αξιόπιστοι συνομιλητές σε περίπτωση ανάγκης. Με δεδομένη, βέβαια, την “ουδέτερη” έναντι Ελλάδας και Τουρκίας, άρα ευνοϊκή προς τη δεύτερη, στάση της αμερικανικής κυβέρνησης την οποία καθορίζει ο πρόεδρος των ΗΠΑ.

Ο Αμερικανός διπλωμάτης πρόσθεσε ότι «δεν μπορώ να φανταστώ ένα υποθετικό σενάριο έντασης όπου η Ελλάδα θα είναι ο επιτιθέμενος».

Επιβεβαιώνοντας, έτσι, ότι οι αμερικανικοί διπλωματικοί κύκλοι εκτιμούν πως ενδεχόμενη θερμή αντιπαράθεση μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας δεν μπορεί να προκύψει ειμή μόνο ως συνέπεια της τουρκικής επιθετικότητας.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας