«Βόμβα» Αγγελή για Novartis: «Tροφοδότης» λογαριασμός συνδεόταν με λογαριασμό γιου Αβραμόπουλου

1309

“Τροφοδότη” λογαριασμό στην Ελβετία που συνδέεται με λογαριασμό που διατηρούσε στενός συγγενής του Δημήτρη Αβραμόπουλου, και συγκεκριμένα ο γιος του, αποκάλυψε ο Γιάννης Αγγελής κατά τη σημερινή, δεύτερη, κατάθεσή του στην Προανακριτική Επιτροπή. Μετά τις νέες αποκαλύψεις Αγγελή, κι αν ισχύουν όσα κατέθεσε, ο Δημήτρης Αβραμόπουλος καλείται να απαντήσει ποιοι είναι αυτοί οι λογαριασμοί και αν έχουν καταχωρηθεί στις δηλώσεις περιουσιακής του κατάστασης.

Ειδικότερα, ο Γιάννης Αγγελής αναφερόμενος στο επίμαχο ταξίδι στη Βιέννη, όπου ο ίδιος αρνήθηκε να παραλάβει στοιχεία από το FBI για εμπλεκόμενο πολιτικό στο σκάνδαλο Novartis, ο αντιεισαγγελέας του Αρείου Πάγου ανέφερε πως η εισαγγελέας Διαφθοράς Ελ. Τουλουπάκη ήταν ενήμερη για τον εν λόγω λογαριασμό που συνδέεται με τον Δημήτρη Αβραμόπουλο και για αυτό είχε ζητήσει από τον έτερο εισαγγελέα κατά της Διαφθοράς, Χρ. Ντζούρα, να κάνει σχετική ερώτηση στους Αμερικανούς.

Όπως είπε ο Γιάννης Αγγελής «η απάντηση στην ερώτηση ήταν πως το σπίτι του γιου του πολιτικού είναι ενοικιαζόμενο και πληρώνει χρήματα κάθε μήνα. Δεν ξέρουμε πόσα χρήματα έρχονται κάθε μήνα από τον λογαριασμό στην Ελβετία, ξέρουμε όμως πως ο λογαριασμός στην Αμερική έχει 30.000 ευρώ (σημ: εκείνη τη στιγμή που ελέγχθηκε). Δεν ξέραμε αν είναι δολάρια ή ευρώ». Πρόσθεσε ακόμη πως η κ. Τουλουπάκη για το συγκεκριμένο ζήτημα έκανε ξεχωριστό report στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου, αλλά δεν γνωρίζει το περιεχόμενό του.

Σχετική ερώτηση για τον επίμαχο λογαριασμό ο Γιάννης Αγγελής δήλωσε χαρακτηριστικά: «Τα αναφέρω όλα στην τρίτη σελίδα της αναφοράς μου (σημ: σύμφωνα με την κατάθεση που ο ίδιος έχει δώσει στον αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου πρόκειται για τον Δημήτρη Αβραμόπουλο). Οι Αμερικανοί μας είπαν για λογαριασμό πρώην υπουργού στο εξωτερικό. Ζήτησα από το FBI τα στοιχεία του λογαριασμού. “Εμείς σου δίνουμε τις πληροφορίες, είναι δική σας δουλειά να βρείτε τα υπόλοιπα”, είπαν».

Σημειώνεται πως ο Αγγελής στην προηγούμενη κατάθεσή του είχε δηλώσει πως η συνάντηση στη Βιέννη ήταν «τουλάχιστον παράτυπη», αν και ο ίδιος δέχτηκε να συμμετάσχει. Αρνήθηκε ωστόσο να παραλάβει τα στοιχεία που έδιναν οι αμερικανικές αρχές. Μάλιστα ο ίδιος δήλωσε σήμερα στην Επιτροπή, προκαλώντας αίσθηση, πως «είπα στους 3 εισαγγελείς που είχαμε πάει στη Βιέννη για τη συνάντηση με τους Αμερικανούς, πως αν τολμήσουν να ασκήσουν δίωξη κατά πολιτικών προσώπων θα φροντίσω να σας ασκηθεί δίωξη και να τιμωρηθείτε αυστηρά».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας