Βόλος:Δυο «όχι» και ένα «ναι» βασικά συνθήματα συλαλλητηρίου κατά καύσης σκουπιδιών

1486
βόλος

Εντατικά προετοιμάζεται η Επιτροπή Αγώνα Πολιτών Βόλου κατά της καύσης σκουπιδιών από την ΑΓΕΤ για το συλλαλητήριο της 16ης Μάρτη 2019. Τα μέλη της Κίνησης έδωσαν χθες συνέντευξη Τύπου στο παραλιακό συγκρότημα του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και όπως είπαν έχουν ήδη οριστεί τέσσερις ομάδες που θα οργανώσουν με τις δράσεις τους το συλλαλητήριο. Ειδικότερα, ορίστηκε ομάδα επικοινωνίας, ομάδα φυλλαδίων (με τις θέσεις της Επιτροπής Αγώνα), ομάδα δημιουργικού (που θα αναλάβει τα πανό) και ομάδα ακτιβισμού. Επίσης, πραγματοποιούν συναντήσεις με φορείς για να συσπειρώσουν κοινωνία στην κοινή αγωνία για ζωή. Συνολικά, ενενήντα άνθρωποι δουλεύουν για το συλλαλητήριο και έχουν συγκεντρωθεί 10.000 υπογραφές.

Οι πολίτες του Βόλου καλούνται να ξεκινήσουν από τον Άναυρο και να βαδίσουν διαμαρτυρόμενοι προς το εργοστάσιο της ΑΓΕΤ, προκειμένου να καταθέσουν τα αιτήματά τους. Στόχος είναι να ακουστούν τρία βασικά συνθήματα: «Όχι» στην καύση σκουπιδιών από ΑΓΕΤ και κάθε άλλη εταιρεία, «όχι» στη μονάδα σκουπιδιών του Δήμου Βόλου και ένα μεγάλο «ναι» στη ζωή.

«Όλοι όσοι δεν το έχουν οικονομικό ή πολιτικό συμφέρον από την καύση, να είναι εκεί», τόνισαν σήμερα τα μέλη της Κίνησης Πολιτών. «Το μόνο συμφέρον είναι η ζωή μας».

Μεταξύ άλλων, η Επιτροπή Αγώνα Πολιτών έστειλε επιστολή στο Εργατικό Κέντρο, καλώντας τη διοίκηση να καλύψει τους εργαζομένους με τρίωρη στάση εργασίας.

Σημειώνεται ότι τέσσερις μέρες μετά το συλλαλητήριο θα εκδικαστεί η προσφυγή της Περιβαλλοντικής Πρωτοβουλίας στο Συμβούλιο της Επικρατείας.

Ο κ. Βαξεβανοπουλος είπε πως η Επιτροπή φιμώνεται από κανάλια και εφημερίδες και θα υπάρξουν νέες προσφυγές στο Ραδιοτηλεοπτικό Συμβούλιο.

Ο Ορέστης Μπεφανης, φοιτητής, ανέφερε πως η Επιτροπή Αγώνα συνέστησε  ομάδα νεολαίας και θα ανοίξει διαύλους με όλα τα σχολεία και τους φοιτητές. Όπως είπε, η νεολαία του Βόλου πλέον πρέπει να αντιδράσει στην υπονόμευση της υγείας, γιατί αυτή η νεολαία δεν θα μπορέσει να ζήσει στην πόλη.

Για την ανακοίνωση της ΑΓΕΤ που αφορά τις μετρήσεις φουρανίων και διοξινών, ο κ. Βαξεβανόπουλος είπε πως οι μετρήσεις είναι κοροϊδία για ιθαγενείς και γελά η επιστημονική κοινότητα.

Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, «η τσιμεντοβιομηχανία ανακοίνωσε μετρήσεις για οχτώ ώρες μια φορά το εξάμηνο. Συμπεριφέρεται στον επιστημονικό κόσμο σαν είναι τιποτένιοι και δεν αντιλαμβάνονται. Επικαλούνται μάλιστα και πρότυπα μετρήσεων μιας εταιρείας που έκλεισε εδώ και χρόνια. Προκαλούμε τους επιστήμονες της ΑΓΕΤ να μας εξηγήσουν γιατί αγοράστηκε μηχάνημα χωρίς να είναι πιστοποιημένο για δειγματοληψίες. Είναι ψεύτες και τους προκαλούμε σε ανοιχτή συζήτηση. Ένας άλλος ψεύτης είναι ο Δήμος Βόλου που δεν κατέθεσε αγωγή των πεντακοσίων εκατομμυρίων ενάντια στην ΑΓΕΤ τον Μάιο του 2018. Δεν υπάρχει αγωγή. Κατέθεσε μια αγωγή πρόσφατα κάτω από πίεση και προκλήσεις και καμιά σχέση δεν έχει με 500 εκατ.  ευρώ. Να την παρουσιάσει την αγωγή με ημερομηνία γιατί ο ψεύτης και ο κλέφτης τα πρώτα χρόνια χαίρονται και δεν αξίζει στους πολίτες να τους διοικούν ψεύτες».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας