Βρετανοί βουλευτές: «Εθνική ντροπή»οι μαζικές περικοπές θέσεων από την British Airways

849
εθνική

Οργισμένη είναι η αντίδραση των Βρετανών βουλευτών στα σχέδια της βρετανικής αεροπορικής εταιρείας British Airways να καταργήσει 12.000 θέσεις εργασίας. Υποστηρίζουν ότι η εταιρεία προσπαθεί να εκμεταλλευθεί την κρίση του νέου κορoνοϊού προκειμένου να περιορίσει το ανθρώπινο δυναμικό της, αλλά και να χαλαρώσει τις εργασιακές σχέσεις για όσους εργαζομένους συνεχίσει να απασχολεί.

Η επιτροπή μεταφορών της Βουλής των Αντιπροσώπων επισημαίνει σε αναφορά της για τις επιπτώσεις της πανδημίας στον κλάδο των αερομεταφορών πως ενώ ορισμένες μειώσεις προσωπικού ήταν αναπόφευκτες, η BA έκανε μία καλά υπολογισμένη προσπάθεια να εκμεταλλευθεί την κατάσταση την ώρα που το κράτος πλήρωνε τους μισθούς των υπαλλήλων μέσω εθνικού προγράμματος αναστολής συμβάσεων.

«Η συμπεριφορά της British Airways και της μητρικής εταιρείας της απέναντι στους υπαλλήλους είναι εθνική ντροπή» επισημαίνει η αναφορά της επιτροπής και προσθέτει: «Πέφτει πολύ κάτω από τα στάνταρντς, που θα περιμέναμε από τον οποιοδήποτε εργοδότη, ειδικά υπό το πρίσμα της μεγάλης επιδότησης από τους φορολογουμένους, σε αυτή τη στιμή της εθνικής κρίσης».

Να θυμίσουμε ότι η British Airways όχι μόνο ανακοίνωσε ότι σχεδιάζει να περικόψει κατά σχεδόν 30% το προσωπικό της, αλλά και προειδοποιήσε ότι θα απολύσει τους 4.300 πιλότους της για να τους επαναπροσλάβει με νέες συμβάσεις σε περίπτωση που δεν υπάρξει συμφωνία για την εξοικοκόμηση χρημάτων.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας