Βρετανικά ΜΜΕ: Ο Πούτιν στέλνει ομάδες αυτοκτονίας στην Ουκρανία

723
Φέρουν πομπούς GPS για να τους εντοπίζουν

Ο Β.Πούτιν «στέλνει ομάδες αυτοκτονίας στην Ουκρανία»: Αυτός είναι ο τίτλος του μάλλον ευφάνταστου σεναρίου που εφηύραν τα βρετανικά ΜΜΕ για τη ρωσική απειλή, όπως την παρουσιάζουν.

Οι πληροφορίες έχουν ως πηγή την μαρτυρία ενός Ουκρανού στρατιωτικού ο οποίος μίλησε στην Mirror και οποίος ανέφερε ότι οι ρωσόφωνοι «αυτονομιστές», φέρουν επάνω τους πομπούς GPS.

Ο λόγος είναι όταν αυτοί σκοτωθούν ή πιαστούν αιχμάλωτοι τότε η θέση τους να γίνει γνωστή στις ρωσικές δυνάμεις και αυτές να ξεκινήσουν τον βομβαρδισμό της περιοχής που βρίσκονται βάσει του στίγματος αυτού, με το σκεπτικό ότι εκεί θα βρίσκονται ουκρανικές δυνάμεις.

«Εάν είναι νεκροί ή έχουν πιαστεί αιχμάλωτοι τότε εκεί θα είναι ουκρανικές δυνάμεις. Τότε οι Ρώσοι θα αρχίσουν να βομβαρδίζουν την περιοχή» είπε.

Όπως λένε τα δημοσιεύματα «Οι ρωσικές δυνάμεις εξοπλίζουν αυτονομιστές μαχητές με πομπούς GPS και τους στέλνουν να αναγνωρίσουν  τις ουκρανικές θέσεις.  Εάν αυτοί σκοτωθούν τότε θα ξεκινήσει ο βομβαρδισμός».

Όπως είπε ο Ουκρανός στρατιωτικός, αυτό έγινε ήδη μια φορά όταν πραγματοποιήθηκε βομβαρδισμός ακριβείας στην περιοχή όπου βρισκόταν ένας αιχμάλωτος ρωσόφωνος ένοπλος και ο οποίος εκείνη την ώρα ανακρινόταν  από τους Ουκρανούς.

«Οι σύντροφοί τους δεν δίστασαν να τον θυσιάσουν» είπε στην συνέντευξή του στη Mirror.

Η είδηση ​​προέκυψε καθώς ο  Βρετανός υπουργός Άμυνας Μπεν Γουάλας είπε ότι είναι «πολύ απίθανο» η Βρετανία ή οι σύμμαχοί της να στείλουν στρατεύματα για να υπερασπιστούν την Ουκρανία εάν η Ρωσία εισβάλει σε αυτήν.

Ο Γουάλας και ο Ουκρανός υπουργός Άμυνας Oleksii Yuriyovych Reznikov εξέδωσαν κοινή δήλωση τον περασμένο μήνα στην οποία δήλωσαν ότι «ανησυχούν» από τη στρατιωτική συσσώρευση της Ρωσίας.

Ο Μπεν Γουάλας είπε ότι είναι «πολύ απίθανο» η Βρετανία να έρθει στη διάσωση της Ουκρανίας εάν η Ουκρανία δεχόταν εισβολή, καθώς η χώρα της Ανατολικής Ευρώπης δεν ήταν μέρος του ΝΑΤΟ

Ενώ πρόσθεσε: «Το Ηνωμένο Βασίλειο στέκεται μαζί  με τον λαό της Ουκρανίας και θα συνεχίσει τη μακροχρόνια αποφασιστικότητά του να τον υποστηρίζει».

Ο Γουάλας τόνισε όμως ότι επειδή η Ουκρανία δεν είναι μέρος του ΝΑΤΟ επομένως είναι δύσκολο για τη Συμμαχία να παράσχει στρατιωτική βοήθεια.

«Δεν είναι μέλος του ΝΑΤΟ, επομένως είναι πολύ απίθανο κάποιος να στείλει στρατεύματα στην Ουκρανία για να αμφισβητήσει τη Ρωσία», είπε ο Γουάλας στο The Spectator.

«Δεν πρέπει να κοροϊδεύουμε τους ανθρώπους. Οι Ουκρανοί το γνωρίζουν αυτό», πρόσθεσε.

Ερωτηθείς εάν αυτό σημαίνει ότι η Ουκρανία ήταν μόνη της, ο κ. Wallace είπε: «Όλοι μπορούμε να βοηθήσουμε στην ανάπτυξη ικανοτήτων, αλλά σε κάποιο βαθμό η Ουκρανία δεν είναι στο ΝΑΤΟ και γι’ αυτό κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε διπλωματικά για να πούμε στον Πούτιν να μην το κάνει αυτό.» .

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας