Βρετανία Covid-19: Τέλος όλοι οι περιορισμοί-Οι θετικοί δεν θα μπαίνουν καραντίνα!

600
Τέλος όλοι οι περιορισμοί-Οι θετικοί

Κορόιδευαν μέχρι τώρα;

Στις πιο ευάλωτες ομάδες της Βρετανίας θα προσφερθεί ακόμα μία ενισχυτική δόση για τον Covid-19 αυτή την άνοιξη για να ενισχυθεί η προστασία τους καθώς η χώρα ετοιμάζεται να εγκαταλείψει όλους τους περιορισμούς της πανδημίας

Το τέλος σε όλα τα περιοριστικά μέτρα για τον κορωνοϊό ανακοίνωσε στην Βουλή ο πρωθυπουργός της Βρετανίας, Boris Johnson.
Ειδικότερα, ο πρωθυπουργός ανέφερε ότι το Ηνωμένο Βασίλειο αποχαιρετά τα μέτρα περιορισμού και θα βασιστεί στην ατομική ευθύνη ως μέρος του σχεδίου συμβίωσης της χώρας με τον Covid.
Μάλιστα, από την Πέμπτη 24 Φεβρουαρίου λήγει η νομική απαίτηση για απομόνωση των ατόμων μετά από θετικό τεστ.
Τα πρόστιμα θα πάψουν επίσης να ισχύουν, ενώ τα δωρεάν τεστ για τον Covid θα λήξουν για το ευρύ κοινό στην Αγγλία από την 1η Απριλίου.
Ο κ. Johnson είπε: «Μέχρι την 1η Απριλίου θα συνεχίσουμε να συμβουλεύουμε τα άτομα που έχουν θετικά αποτελέσματα να παραμείνουν στο σπίτι, αλλά μετά από αυτό θα ενθαρρύνουμε τα άτομα με συμπτώματα Covid-19 να ασκήσουν προσωπική ευθύνη, όπως ενθαρρύνουμε τα άτομα που μπορεί να έχουν γρίπη να είναι προσεκτικοί ”
Η κυβέρνηση θα συνεχίσει να παρέχει δωρεάν εξετάσεις σε άτομα με συμπτώματα στις μεγαλύτερες ηλικιακές ομάδες και σε εκείνα που είναι πιο ευάλωτα.

Τέταρτη δόση στους πιο ευάλωτους

Στις πιο ευάλωτες ομάδες της Βρετανίας θα προσφερθεί ακόμα μία ενισχυτική δόση για τον Covid-19 αυτή την άνοιξη για να ενισχυθεί η προστασία τους καθώς η χώρα ετοιμάζεται να εγκαταλείψει όλους τους περιορισμούς της πανδημίας.
Το εμβόλιο θα προσφερθεί σε ενήλικες ηλικίας 75 ετών και άνω, κατοίκους γηροκομείων και σε άτομα άνω των 12 ετών που έχουν ανοσοκαταστολή και διατρέχουν πολύ υψηλότερο κίνδυνο σοβαρού κορωνοϊού, δήλωσε ο υπουργός Υγείας του Ηνωμένου Βασιλείου.
Η αναμνηστική δόση συνιστάται για περίπου έξι μήνες μετά από την προηγούμενη και θεωρείται ως γέφυρα πριν από μια άλλη, δυνητικά ευρύτερη, ενισχυτική εκστρατεία εμβολιασμού αυτό το φθινόπωρο.
Η Βρετανία εντάσσεται σε μια σχετικά μικρή λίστα χωρών που έχουν ξεκινήσει ευρείες εκστρατείες για μία ακόμη ενισχυτική δόση. Το Ισραήλ κινήθηκε τον περασμένο μήνα για να προσφέρει μια τέταρτη δόση σε όλους τους ενήλικες.

Πηγή: bankingnews.gr 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας