Βρετανία: «Καταλληλότερος πρωθυπουργός ο J. Corbyn»

1331
κόρμπιν

Ο αρχηγός των αντιπολιτευόμενων Εργατικών στη Βρετανία J. Corbyn αναδεικνύεται για πρώτη φορά καταλληλότερος για πρωθυπουργός, σύμφωνα με δημοσκόπηση της εταιρείας YouGov για λογαριασμό της εφημερίδας Times.
Ειδικότερα, στο ερώτημα «ποιος θεωρείτε ότι θα ήταν καταλληλότερος για πρωθυπουργός» το 35% των ερωτηθέντων απάντησε ο Κόρμπιν, ενώ το 34% η Τερέζα Μέι και 30% δήλωσαν αναποφάσιστοι.
Έπειτα από την απώλεια της κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας στις εκλογές της 8ης Ιουνίου, η πρωθυπουργός της χώρας, Τερέζα Μέι, επιχειρεί να συνάψει συμφωνία για τον σχηματισμό κυβέρνησης μειοψηφίας με το Δημοκρατικό Ενωτικό Κόμμα της Βόρειας Ιρλανδίας.
Η νέα δυναμική που αναπτύσσει ο J. Corbyn θέτει εκ των πραγμάτων το ερώτημα σε περίπτωση που αναδειχθεί στο μέλλον κάποια στιγμή στον πρωθυπουργικό θώκο: θα εφαρμόσει τις προγραμματικές δεσμεύσεις του ή θα απορροφηθεί σταδιακά από το σύστημα και θα ακολουθήσει την παλιά κακή παράδοση των Βρετανών, που όταν ανελάμβαναν κυβέρνηση εγκατέλειπαν τις προεκολογικές διακυρήξεις τους;
Ίσως μια άλλη φορά να αποπειραθούμε να ασχοληθούμε κάπως με την απάντηση.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας