Βρετανία και Εκουαδόρ επιταχύνουν την έκδοση του Ασάνζ

1050
Ασάνζ

Ο Τζούλιαν Ασάνζ πρέπει εν τέλει να απομακρυνθεί από την πρεσβεία του Ισημερινού, δήλωσε ο πρόεδρος του Εκουαδόρ Λενίν Μορένο, μιλώντας σε εκδήλωση στη Μαδρίτη.

Δημοσίευμα των «Sunday Times» έδωσε τροφή σε εικασίες σχετικά με το μέλλον του ιδρυτή του Wikileaks. Σύμφωνα με τους «Times» του Λονδίνου, υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι από το Εκουαδόρ και τη Βρετανία έχουν τώρα συνομιλίες για το πώς θα τον απομακρύνουν από την πρεσβεία έπειτα από ανάκληση του ασύλου του.

Ο ιδρυτής του WikiLeaks κατέφυγε στην πρεσβεία του Ισημερινού στο Λονδίνο το 2012, ζητώντας άσυλο για να αποφύγει την σύλληψή του και την τυχόν έκδοσή του από τις βρετανικές αρχές στη Σουηδία όπου κατηγορείτο τότε για τον βιασμό μιας γυναίκας.

Παρότι οι σουηδικές αρχές έβαλαν στο αρχείο τις κατηγορίες εις βάρος του, ο Ασάνζ κινδυνεύει να συλληφθεί με το που θα βγει από την πρεσβεία και να εκδοθεί στις ΗΠΑ, όπου οι αρχές σκοπεύουν να τον παραπέμψουν σε δίκη για τη δημοσιοποίηση από τον WikiLeaks το 2010 εκατομμυρίων απόρρητων και διαβαθμισμένων αμερικανικών στρατιωτικών και διπλωματικών εγγράφων.

* Πηγή: ΑΜΠΕ, Reuters

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας