Βρετανία: Εγκρίθηκε οριακά σχέδιο νόμου για την αποτροπή no deal Brexit

861
βρετανία

Σχέδιο νόμου που υποχρεώνει την πρωθυπουργό της Βρετανίας Τερέζα Μέι να επιδιώξει την αναβολή του Brexit ώστε να αποφευχθεί το ενδεχόμενο αποχώρησης χωρίς συμφωνία από την Ευρωπαϊκή Ένωση την καθορισμένη ημερομηνία (τη 12η Απριλίου) ενέκρινε με οριακή πλειοψηφία η Βουλή των Κοινοτήτων αργά το βράδυ της Τετάρτης.

Η πρόταση «πέρασε» με 313 ψήφους υπέρ έναντι 312 κατά και αναμένεται να τεθεί σε συζήτηση και ψήφιση από τη Βουλή των Λόρδων.

Μιλώντας στο τηλεοπτικό δίκτυο ITV, ο Bρετανός υπουργός Οικονομικών Φίλιπ Χάμοντ δήλωσε ότι η κυβέρνηση της Βρετανίας θα ζητήσει από την Ευρωπαϊκή Ένωση αναβολή του Brexit αλλά με την επιλογή η αποχώρηση να γίνει αμέσως μόλις εγκριθεί κάποια συμφωνία για το διαζύγιο από τη Βουλή των Κοινοτήτων.

«Το σημαντικό τώρα είναι στην όποια παράταση εξασφαλίσουμε από την Ε.Ε., να έχουμε ξεκαθαρίσει απόλυτα πως μόλις εγκρίνουμε τη συμφωνία, θα μπορούμε να την τερματίσουμε. Άρα το θέμα δεν είναι τόσο η ονομαστική διάρκεια της παράτασης αλλά ο μηχανισμός του τερματισμού της μόλις εγκριθεί η συμφωνία», ανέφερε ο Χάμοντ.

Την ίδια ώρα η εφημερίδα The Sun υποστηρίζει στην ηλεκτρονική της έκδοση ότι έως και 15 στελέχη της κυβέρνησης της Βρετανίας βρίσκονται στα πρόθυρα της παραίτησης εξαιτίας των συνομιλιών που αποφάσισε να διεξαγάγει η επικεφαλής των Τόρις για το Brexit με τον ηγέτη του Εργατικού Κόμματος Τζέρεμι Κόρμπιν. Σύμφωνα με το δημοσίευμα, πέντε από τα στελέχη αυτά είναι υπουργοί και δέκα υφυπουργοί.

«Πάρα πολλοί συνάδελφοι βράζουν, πολλοί από εμάς έχουμε φθάσει πλέον στα όριά μας», φέρεται να δήλωσε μέλος της κυβέρνησης της Μέι, το οποίο μίλησε υπό τον όρο να μην κατονομαστεί.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας