Βρετανία:Δύο συλλήψεις για το χάος με τα drones στο αεροδρόμιο Γκάτγουικ

1297
βρετανία

Η αστυνομία του Σάσσεξ ανακοίνωσε σήμερα ότι προχώρησε σε δύο συλλήψεις που συνδέονται με το περιστατικό με τα drone που πετούσαν πάνω από το αεροδρόμιο Γκάτγουικ του Λονδίνου, προκαλώντας χάος στο δεύτερο μεγαλύτερο βρετανικό αερολιμένα.

Οι συλλήψεις έγιναν αργά την Παρασκευή, σύμφωνα με την ανακοίνωση της αστυνομίας.

Σύμφωνα με τελευταίες πληροφορίες, στα χέρια των αρχών έχει πέσει ένας άνδρας και μία γυναίκα. Όπως αναφέρει η Daily Mail, η αστυνομία έφτασε στην σύλληψη των υπόπτων, ύστερα από μαρτυρία ατόμου που είδε το ζευγάρι να προσπαθεί να πακετάρει τα drones για να διαφύγει από την περιοχή.

Πάντως η αστυνομία του Σάσσεξ, τονίζει ότι οι έρευνες συνεχίζονται για να αποκαλυφθεί αν εμπλέκονται και άλλα άτομα.

Υπενθυμίζεται ότι από τις υπερπτήσεις drones στο αεροδρόμιο του Γκάτγουικ, επί τρεις ημέρες ακυρώθηκαν εκατοντάδες πτήσεις, με αποτέλεσμα τουλάχιστον 110.000 επιβάτες να καθηλωθούν στο έδαφος. Στις έρευνες για τον εντοπισμό των δραστών, εκτός από την αστυνομία, έλαβαν μέρος και μονάδες του στρατού που ανέπτυξαν ελεύθερους σκοπευτές σε μια προσπάθεια να καταρρίψουν τα drones.

Μέχρι στιγμής η αστυνομία δεν έχει κάνει γνωστή την ταυτότητα των υπόπτων και τα κίνητρα τους. Όμως υπάρχουν υποψίες ότι πρόκειται για οικολόγους οι οποίοι αντιτίθενται στα πλάνα για επέκταση του αεροδρομίου, ενώ κάποια “σενάρια” κάνουν λόγο ακόμα και πράκτορες κάποιας ξένης χώρας που ήθελαν να προκαλέσουν χάος.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας