Βούτσιτς: Αλβανικός και δυτικός «δάκτυλος». Διαδηλωτές έξω από το προεδρικό μέγαρο

1059
βούτσιτς

Σε «κλοιό» 2.000 διαδηλωτών βρέθηκε το προεδρικό μέγαρο στο Βελιγράδι, την ώρα που ο πρόεδρος της Σερβίας Αλεξάνταρ Βούτσιτς έδινε συνέντευξη Τύπου, με αφορμή τα χθεσινά επεισόδια στη δημόσια τηλεόραση.

Ο Βούτσιτς καταδίκασε την εισβολή των διαδηλωτών στο κτίριο της και χαρακτήρισε «φασίστες και κλέφτες» τους ηγέτες της αντιπολίτευσης που έχουν –όπως είπε– την υποστήριξη της ηγεσίας των Αλβανών του Κοσόβου και την ανοχή των δυτικών χωρών.

Δήλωσε ότι δεν πρόκειται να συζητήσει με τους ηγέτες της αντιπολίτευσης και ότι δεν θα ικανοποιήσει κανένα από τα αιτήματά τους, ακόμη και αν κατεβάσουν εκατό χιλιάδες διαδηλωτές στους δρόμους.

Embedded video

Αίσθηση προκάλεσε το γεγονός ότι ο Βούτσιτς, κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου, λάμβανε συνεχώς σημειώματα από συνεργάτες του που τον ενημέρωναν για την κατάσταση που επικρατεί εκτός του προεδρικού μεγάρου. Κάθε φορά που ανακοίνωνε τι του μεταφέρουν οι συνεργάτες του, έλεγε ότι δεν φοβάται και δεν θα υποχωρήσει. Ένα από τα μηνύματα, όπως ισχυρίστηκε, προερχόταν από τους Σέρβους του Κοσόβου, που δήλωναν να έρθουν στο Βελιγράδι για να τον υπερασπιστούν.

Οι ηγέτες της αντιπολίτευσης που βρίσκονται μπροστά από το προεδρικό μέγαρο ανέφεραν ότι οι διαδηλωτές θα συνεχίσουν τον αποκλεισμό του κτηρίου για να αποτρέψουν την έξοδο του Βούτσιτς. Πάντως, είναι αμφίβολο αν θα επιλέξει να βγει από την κεντρική είσοδο, μια και όπως είναι γνωστό, στο προεδρικό μέγαρο υπάρχει και υπόγεια σήραγγα που οδηγεί έξω και μακριά από το κτίριο.

Όπως φαίνεται, μετά τη Βενεζουέλα, τώρα και στη Σερβία παίζεται το «χαρτί» των δήθεν «αυθόρμητων» κινητοποιήσεων και των «πολύχρωμων» δήθεν «λαϊκών εξεγέρσεων», που στόχο έχουν την απομάκρυνση από την εξουσία κυβερνήσεων διαφόρων χωρών που δεν είναι αρεστές και βολικές στις ΗΠΑ και τους συμμάχους τους και, ως φυσικό επακόλουθο, την πρόσδεση αυτών των χωρών στο άρμα της εξάρτησης από τον αμερικανικό και ευρωατλαντικό ιμπεριαλισμό.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας