Βουτιά λόγω πολιτικών εξελίξεων στις ΗΠΑ στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

925
ευρωαγορές

Απώλειες μεγαλύτερες του 1,2% εμφανίζουν τα περισσότερα μεγάλα χρηματιστήρια της Ευρώπης, με τους επενδυτές να επηρεάζονται κατά κύριο λόγο από τις εξελίξεις στις ΗΠΑ και την απόφαση των Δημοκρατικών της Βουλής των Αντιπροσώπων να ανοίξουν έρευνα για παραπομπή του Ντόναλντ Τραμπ. 

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 καταγράφει πτώση 1,2%, περίπου 2,5 ώρες μετά την έναρξη της συνεδρίασης, με το σύνολο των κλάδων του να βρίσκονται στο κόκκινο, σε μία ένδειξη της ανησυχίας που επικρατεί στις αγορές. Το μεγαλύτερο πλήγμα δέχεται ο τεχνολογικός κλάδος, ο οποίος και καταγράφει πτώση 2,2%.

Στη Φραγκφούρτη ο DAX παρουσιάζει απώλειες 1,3%, ενώ ο CAC 40 στο Παρίσι υποχωρεί σε ποσοστό 1,55%. Στο -1,7% είναι ο FTSE MIB στο Μιλάνο. Στο Λονδίνο ο FTSE 100 καταγράφει απώλειες 0,8%, αφού οι επενδυτές ζυγίζουν και την θετική, όπως την αξιολογούν, εξέλιξη στην εγχώρια πολιτική σκηνή.

Στο Χρηματιστήριο Αθηνών, που ακολουθεί τις διεθνείς εξελίξεις, έχοντας παράλληλα στραμμένο το βλέμμα στον εγχώριο αντίκτυπο από την κατάρρευση της Thomas Cook, o Γενικός Δείκτης παρουσιάζει πτώση 1,12% στις 858,3 μονάδες, με τον τζίρο λίγο πάνω από τα 20 εκατ. ευρώ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας