Βενετία: Διαμαρτυρία για κλιματική αλλαγή – κρουαζιερόπλοια στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου

847
βενετία

Εκατοντάδες διαδηλωτές «κατέλαβαν» χθες, Σάββατο, για αρκετές ώρες το κόκκινο χαλί στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας ζητώντας να αναληφθεί δράση για την καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής και να απαγορευθεί η είσοδος κρουαζιερόπλοιων στη λιμνοθάλασσα.

Φορώντας λευκές φόρμες εργασίας, περίπου 300 διαδηλωτές κάθισαν πάνω στο κόκκινο χαλί όπου σταρ του Χόλιγουντ όπως ο Μπραντ Πιτ, η Σκάρλετ Γιόχανσον και ο Χοακίν Φίνιξ παρουσίασαν για πρώτη φορά τις τελευταίες ταινίες τους στο φεστιβάλ, το οποίο διαρκεί 11 ημέρες.

Κρατώντας πανό όπου αναγράφονταν συνθήματα όπως «Το σπίτι μας καίγεται» και «Όχι στα κρουαζιερόπλοια», οι διαδηλωτές κάθισαν έξω από τον κύριο χώρο όπου διεξάγεται το φεστιβάλ και φώναξαν συνθήματα περικυκλωμένοι από αστυνομικούς.

«Θέλουμε να αντιμετωπιστεί το θέμα της κλιματικής κρίσης, πιστεύουμε πως είναι πιο σημαντικό από οτιδήποτε άλλο στον κόσμο τώρα», δήλωσε η Κιάρα Μπουράτι, μέλος της επιτροπής κατά των κρουαζιερόπλοιων στη Βενετία, η οποία πρόσθεσε πως οι διαδηλωτές θέλουν οι διασημότητες να υποστηρίξουν την υπόθεσή τους.

Οι διαδηλωτές έφθασαν στο σημείο νωρίς το πρωί και αποχώρησαν ειρηνικά πολλές ώρες αργότερα, γύρω στις 15:00, ώρα Ελλάδας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας