Βενεζουέλα: Δίωξη κατά των δύο συλληφθέντων Αμερικανών τρομοκρατών

893
βενεζουέλα

Οι δύο Αμερικανοί που συνελήφθησαν την Δευτέρα στη Βενεζουέλα μετά την αποτυχημένη εισβολή με στόχο την ανατροπή του Νικολάς Μαδούρο κατηγορούνται για «τρομοκρατία» και «συνωμοσία», ανακοίνωσε η γενική εισαγγελία.

Σε βάρος του Λιουκ Ντένμαν, 34 ετών και του Έραν Μπέρι, 41 ετών, ασκήθηκε δίωξη για «τρομοκρατία, συνωμοσία, εμπόριο πολεμικών όπλων και σύσταση συμμορίας». Αν κριθούν ένοχοι κινδυνεύουν να καταδικαστούν σε κάθειρξη 30 ετών, όπως δήλωσε ο γενικός εισαγγελέας Τάρεκ Ουίλιαμ Σάαμπ.

Ο Σάαμπ δεν έκανε καμία αναφορά περί σύλληψης ή άσκησης δίωξης στον αχυράνθρωπο των ΗΠΑ Χουάν Γκουαϊδό, ο οποίος οργάνωσε αυτήν την επιχείρηση σε συνεργασία με έναν απόστρατο Αμερικανό, τον Τζόρνταν Γκούντρο και έναν Βενεζουελάνο που διαμένει στο Μαΐάμι, τον Χουάν Χοσέ Ρεντόν.

Ο Σάαμπ είπε, επίσης, ότι μέχρι στιγμής έχουν συλληφθεί 31 μισθοφόροι και ότι η Βενεζουέλα θα εκδώσει διεθνές ένταλμα σύλληψης σε βάρος των Γκούντρο και Ρεντόν. Ο τελευταίος, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο CNN, παραδέχτηκε ότι υπέγραψε ένα συμβόλαιο με τον Γκούντρο, τον ιδρυτή της ιδιωτικής εταιρείας ασφαλείας Silvercorp. Στόχος ήταν «να μελετήσει τη σύλληψη και τη μεταφορά» του Μαδούρο. Όμως υποστηρίζει ότι δεν είχε δώσει στον Γκούντρο το πράσινο φως για να ξεκινήσει την επιχείρηση αυτή και ότι ο Χουάν Γκουαϊδό δεν ήταν ενήμερος.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας