Βαρύτερο κατηγορητήριο ζητούν οι δικηγόροι του Ζακ Κωστόπουλου

885
ζακ

Σύμφωνα με τις δηλώσεις της μίας εκ των δικηγόρων της οικογένειας, Άννυς Παπαρούσου στο ρ/σ News247, «Μετά και από τα νέα ιατροδικαστικα στοιχεία, πιστοποιείται αυτό που γνωρίζαμε από την αρχή, ότι ο θάνατος προήλθε αιτιωδώς από τα χτυπήματα των κατηγορουμένων. Άρα λοιπόν η κατηγορία πρέπει να μεταβληθεί σε ανθρωποκτονία εκ προθέσεως. Καταθέσαμε σχετικό υπόμνημα στον ανακριτή με τη νομική και πραγματική αιτιολόγηση του». 

Υπενθυμίζεται πως μόλις την Πέμπτη, ο τεχνικός σύμβουλος που όρισε η οικογένεια, ιατροδικαστής Σωκράτης Τσαντίρης, δημοσιοποίησε συμπληρωματικό στο ιατροδικαστικό πόρισμα, όπου αποσαφηνίζεται πως το θύμα σταμάτησε να αναπνέει εξαιτίας των χτυπημάτων που δέχθηκε, ενώ υπογραμμίζονται και τα χτυπήματα που ήταν καίρια και κρίσιμα, οδηγώντας τον στον θάνατο. Όπως αναφέρει το πόρισμα του Σ. Τσαντίρη, τα χτυπήματα που δέχτηκε ο Ζ. Κωστόπουλος κατά την ώρα που βρισκόταν μέσα στην τζαμαρία συνέβαλα καθοριστικά στον θάνατό του, με δύο από αυτά να προκύπτουν τα πιο σοβαρά, τα οποία είχαν ως στόχο το κεφάλι του.

«Γνωρίζουμε τον μηχανισμό θανάτου του Ζακ Κωστόπουλου, ήταν οι πολλαπλές σοβαρές κακώσεις στην κεφαλή του. Δεν διαπιστώθηκε προϋπάρχουσα καρδιακή παθολογία. Δεν διαπιστώθηκε χρήση ουσιών. Πρώτα συνέβη η ισχαιμία και μετά το πνευματικό οίδημα» σχολίασε ο ίδιος την Παρασκευή στον ίδιο ραδιοφωνικό σταθμό.

«Τα νεκροτομικά ευρήματα συνδέονται με την πραγματική αιτία θανάτου, τα τραύματα αποτέλεσαν την αιτία για το καρδιακό επεισόδιο, δέχτηκε πολλαπλές πλήξεις. Όλα, σε συνδυασμό με πόνο και αιμορραγία του προκάλεσαν διέγερση, που επέφερε τον θάνατο. Ένα μεγάλο ποσοστό του πληθυσμού παθαίνει κρίσεις πανικού, δεν πεθαίνει» συμπλήρωσε ο Σ. Τσαντίρης.

Την ίδια ώρα, το Σωματείο Ειδικών Φρουρών (ΣΕΦΕΑΑανακοίνωσε πως οι δικηγόροι Πέτρος Μαντούβαλος και Θάνος Πλεύρης αναλαμβάνουν συνήγοροι των εμπλεκόμενων αστυνομικών της Άμεσης Δράσης, «χρησιμοποιώντας εκείνοι κάθε αναγκαίο Νομικό και Τεχνικό μέσο χρειάζεται για την διαλεύκανση της υπόθεσης». Άλλωστε, η οικογένεια έχει ήδη κάνει γνωστό πως θα καταθέσει μηνύσεις κατά των αστυνομικών της ομάδας ΔΙΑΣ και του πληρώματος του ΕΚΑΒ που μετέβησαν στο σημείο.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας