Βαρθολομαίος: Υπέγραψε αυτοκεφαλία στην Εκκλησία Ουκρανίας και ουσιαστικά το σχίσμα Ορθοδοξίας

1325
βαρθολομαίος

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος, κάτω από την σκέπη του πολιτικού υπαλλήλου των ΗΠΑ, αρχιπραξικοπηματία προέδρου του νεοναζιστικού καθεστώτος της Ουκρανίας Πέτρο Ποροσένκο, υπέγραψε σήμερα στην Κωνσταντινούπολη αυθαίρετα τον τόμο που παραχωρεί Αυτοκεφαλία στην παράνομη Εκκλησία της Ουκρανίας.

Με την πράξη του αυτή, ο Βαρθολομαίος επέφερε, για να εξυπηρετήσει τις ΗΠΑ, μια ιστορικών διαστάσεων διαίρεση και ένα ιστορικό καταστροφικό σχίσμα στην Ορθόδοξη Εκκλησία.

«Είναι μεγάλη τιμή για μένα και όλους τους Ουκρανούς η συμμετοχή μου μαζί με τον μητροπολίτη Επιφάνιο στην πολυαναμενόμενη αυριανή τελετή», ανέφερε σε μήνυμά του ο πραξικοπηματίας Ουκρανός πρόεδρος, προσθέτοντας ότι «προσερχόμαστε στον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο, με λόγια ειλικρινούς εκτίμησης από τον ουκρανικό λαό για την ιστορική απόφαση».

Ο Τόμος της Αυτοκεφαλίας θα παραδοθεί, βάσει του προγράμματος, αύριο στον μητροπολίτη Κιέβου και πρώτο προκαθήμενο της Ορθοδόξου Εκκλησίας της Ουκρανίας κ. Επιφάνιο, σε τελετή με Συλλείτουργο στον Ναό του Αγίου Γεωργίου στο Φανάρι για την ημέρα των Θεοφανίων και την κατάδυση του Τιμίου Σταυρού στον Κεράτιο Κόλπο.

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης στην πρωτοχρονιάτικη θεία λειτουργία χαρακτήρισε την αποφράδα μέρα της χορήγησης του Αυτοκεφάλου στην Εκκλησία της Ουκρανίας ως το σημαντικότερο, τάχα, γεγονός για το Οικουμενικό Πατριαρχείο και ολόκληρη την Ορθοδοξία κατά το 2018 και πρόσθεσε: «Αποκλειστικός σκοπός των προσπαθειών μας ήταν να επανέλθει η κανονικότητα στην Εκκλησία της Ουκρανίας».

Με την πράξη του αυτή ο Βαρθολομαίος μπορεί να υπηρέτησε τους αμερικανικούς νεοψυχροπολεμικούς σχεδιασμούς για πολιτική και θρησκευτική απομόνωση της Ρωσίας αλλά δεν αποκατάστησε καμιά κανονικότητα στην παράνομη Εκκλησία της Ουκρανίας, την οποία απόκοψε πνευματικά από το Πατριαρχείο της Μόσχας, τουναντίον έφερε πιο κοντά το σχίσμα στην Ορθοδοξία, το οποίο θα κοστίσει στο Πατριαρχείο της Κωνσταντινουπόλεος την απώλεια της Οικουμενικότητας του και του αντίστοιχου τίτλου του Οικουμενικού στον Πατριάρχη Κωνσταντινουπόλεως.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας