Βαθιά πολιτική κρίση στην Ιταλία

563
Βαθιά πολιτική κρίση στην Ιταλία

Στην Ιταλία αυτές τις ώρες καταγράφεται με τον ποιο δραματικό τρόπο η βαθιά κρίση συνολικά του πολιτικού συστήματος αυτής της Χώρας.

Η έλλειψη εναλλακτικής πρότασης της Ιταλικής Σοσιαλδημοκρατίας και τα κεντροαριστερά νεφελώματα του Δημοκρατικού Κόμματος και του Κινήματος 5 Αστέρων οδήγησαν με την προτροπή και του Προέδρου της Ιταλικής Δημοκρατίας στην επιλογή ενός τεχνοκράτη Τραπεζίτη άκρως συντηρητικού όπως ο Μάριο Ντράγκι για τον σχηματισμό της νέας κυβέρνησής !

Αξίζει να αναφερθεί ότι τον βρόμικο ρόλο του υπονομευτή της απερχόμενης κυβέρνησις Κόντε έπαιξε ο πρώην πρωθυπουργός και “φίλος” του Αλ. Τσίπρα Μ. Ρένζι με τους λίγους γερουσιαστές του που από πολύ καιρό προσπαθεί να ξαναβρεί πρωταγωνιστικό ρόλο μετατοπίζοντας  προς τα δεξιά τον πολιτικό άξονα της κυβέρνησης με τις φιλοευρωπαϊκές υποτίθεται επιλογές του!

Είναι γνωστό ότι ο Μάριο Ντράγκι είναι ένας τεχνοκράτης τραπεζίτης νεοφιλελεύθερης κοπής και φανατικός υποστηρικτής της Γερμανοκρατούμενης Ε.Ε

Δυστυχώς το παλιό πολιτικό Σύστημα της Ιταλίας με τα ιστορικά πολιτικά υποκείμενά του ΚΚΙ(PCI) , Χριστιανοδημοκρατικό (D.C) και Σοσιαλιστικό Κόμμα (PSI) με τις εξέχουσες πολιτικές προσωπικότητες της όπως ήταν ο Ντε Γκασπερι, ο Μόρο , ο Π. Τολιάτι , ο Μπερλινγκουέρ, ο Ινγκράο ο Λα Μάλφα και ο Νένι της μεταπολεμικής αστικής δημοκρατίας δεν υπάρχει πλέον.

Το ότι αυριανός πρωθυπουργός της Ιταλίας πιθανόν να είναι ένας  τεχνοκράτης Τραπεζίτης που ποτέ δεν έχει εκλεγεί από τον Ιταλικό λαό είναι ένα δήγμα της τραγικής πολιτικής υποβάθμισης αυτής της χώρας.

 

Μετά την έξοδο από την σημερινή υγειονομική κρίση θα αναδειχθούν σίγουρα μέσα στην ιταλική κοινωνία όλες αυτές οι αντιλαϊκές και ανεπαρκέστατες επιλογές όλου του πολιτικού συστήματος ! Το κτύπημα όλων των εργατικών κατακτήσεων, της δημόσιας υγείας και παιδείας , της ανεργίας και της περαιτέρω φτωχοποίησης των πλατιών λαϊκών στρωμάτων με τον Μάριο Ντράγκι θα μπουν στην ημερήσια διάταξη της νέας κυβέρνησις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας