Βίντεο Α.Χατζηστεφάνου: Η φιλο-Ισραηλινή προπαγάνδα και οι ακροδεξιοί “τυφλοπόντικες”

624
Η φιλο-Ισραηλινή προπαγάνδα

Φαίνεται ότι η συντηρητική και ξενοφοβική μετάλλαξη της Ελληνικής κοινωνίας σε εντυπωσιακό βαθμό την τελευταία δεκαετία, οφείλεται κυρίως στην οικονομική κρίση και την αύξηση των προσφυγικών ροών. Πάνω σε αυτή τη μετάλλαξη πάτησε η φιλο-Ισραηλινή μιντιακή προπαγάνδα (αλλά και ως ένα βαθμό στην καταστροφική, υπέρμετρα μονόπλευρη εξωτερική πολιτική υπέρ του Ισραήλ από την κυβέρνηση Σαμαρά και όλων των μετέπειτα κυβερνήσεων), για να γείρει την πλάστιγγα της κοινής γνώμης ακόμα περισσότερο προς την πλευρά του Ισραηλινού κράτους-απαρτχάιντ, παρά τα συνεχιζόμενα εγκλήματα πολέμου εναντίον των Παλαιστινίων.
Είναι επίσης εντυπωσιακό ότι το υπερσυντηρητικό ακροατήριο και η εγχώρια ακροδεξιά (μέρος της οποίας φωλιάζει στο καθεστώς Μητσοτάκη), ηγούνται αυτής της φιλο-Ισραηλινής αλλαγής στάσης, ακολουθώντας πιστά τα χνάρια της πολιτικής του Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος πλέον αποτελεί ένα είδος ιερού τοτέμ για όλους αυτούς τους συντηρητικούς και ακροδεξιούς.
Το ποιο εντυπωσιακό όμως είναι ότι όλοι αυτοί, λόγω της ξενοφοβίας και του μίσους κατά των Μουσουλμάνων, άγονται πολύ εύκολα από την μιντιακή προπαγάνδα, που τους κατευθύνει, στις περισσότερες περιπτώσεις, όπου αυτή θέλει. Και όλα αυτά παρόλο που οι περισσότεροι θεωρούν τους εαυτούς τους “αντισυστημικούς”, όπως άλλωστε και τον “λατρευτό” τους Τραμπ.
Έτσι, οι ακροδεξιοί μπροστάρηδες αυτής της φιλο-Ισραηλινής στροφής, φαίνεται ότι συμπαρασύρουν προς αυτή την κατεύθυνση ένα σημαντικό κομμάτι της Ελληνικής κοινωνίας, το οποίο επίσης είναι εξαιρετικά επιρρεπές στη μιντιακή προπαγάνδα.
Η φιλο-Ισραηλινή, λοιπόν, προπαγάνδα, είναι τόσο ισχυρή, που πλέον ένα σημαντικό κομμάτι της κοινής γνώμης τάσσεται άκριτα εναντίον όχι μόνο των Παλαιστινίων, αλλά και οποιουδήποτε στηρίζει τον δίκαιο αγώνα τους για ελευθερία και αυτοδιάθεση.
Κατά συνέπεια, οι ακροδεξιοί και υπερσυντηρητικοί “τυφλοπόντικες”, που έχουν μαύρα μεσάνυχτα από τα πολύπλοκα γεωπολιτικά παιχνίδια που παίζονται, ιδίως στην πολύπαθη Μέση Ανατολή, στρέφονται εν θερμώ και χωρίς δεύτερη σκέψη κατά των Παλαιστινίων. Επειδή, για παράδειγμα, τους στηρίζει ο Ερντογάν, που απλά παίζει τον προστάτη και στήνει το δικό του παιχνίδι. Ειδικά στην περίπτωση αυτή, η μιντιακή προπαγάνδα οργιάζει και έχει συμβάλει τα μέγιστα.
Οι ακροδεξιοί “τυφλοπόντικες” τα’χουν βάλει και με το Ιράν, που φαίνεται ότι έχει απομείνει η μοναδική χώρα της περιοχής η οποία στηρίζει έμπρακτα τον αγώνα των Παλαιστινίων. Η “λογική” των ακροδεξιών ανδρείκελων σπάει κόκαλα: το Ιράν στηρίζει τους Παλαιστίνιους που υποστηρίζει ο Ερντογάν = και το Ιράν είναι εχθρός της Ελλάδας. Τόσο απλά και με μια αδιανόητη αφέλεια.
Γνωρίζουν άραγε ότι οι στρατιωτικές οργανώσεις προσκείμενες στο Ιράν, ουσιαστικά πολεμούν τους φανατικούς Σουνίτες και τζιχαντιστές που έφεραν το χάος σε Συρία και Μέση Ανατολή; Και ότι ο Ερντογάν εξόπλιζε και εξοπλίζει αυτούς τους τζιχαντιστές;
Γνωρίζουν ότι η Σαουδική Αραβία (μια χώρα με καθεστώς πολύ πιο αυταρχικό από αυτό του Ιράν), το Κατάρ και άλλες χώρες της περιοχής, κατά κύριο λόγο σύμμαχοι της Δύσης, που τα’χουν βρει με το Ισραήλ, είναι επίσης βασικοί υποστηρικτές των τζιχαντιστών στη Μέση Ανατολή;
Γνωρίζουν ότι ο αγαπημένος τους πορτοκαλί κλόουν τίναξε στον αέρα τη συμφωνία με το Ιράν για το πυρηνικό του πρόγραμμα, μόνο και μόνο για να κάνει τα χατίρια στον Νετανιάχου και να καταστρέψει το μοναδικό ίσως θετικό που άφησε πίσω της η κυβέρνηση Ομπάμα; Μήπως γνωρίζουν ότι ο αγαπημένος τους πορτοκαλί κλόουν έδωσε εντολή για τη δολοφονία του Ιρανού στρατηγού Σουλεϊμάνι (αδιανόητη ενέργεια που δεν τόλμησαν ούτε οι πιο φιλο-Ισραηλινοί Αμερικανοί πρόεδροι στο παρελθόν), ο οποίος αποτελούσε βασικό παράγοντα του πολέμου ενάντια στους τζιχαντιστές της Αλ Κάιντα και της Αλ Νούσρα;
Να γνωρίζουν άραγε ότι όλοι αυτοί οι φανατικοί τζιχαντιστές εκπαιδεύονταν σε στρατόπεδα της CIA στην Ιορδανία και αφού βαφτίζονταν “μετριοπαθείς αντάρτες” του ελεύθερου Συριακού στρατού, έσπερναν το χάος και την καταστροφή σε Συρία και Ιράκ; Πράγμα που άνοιξε διάπλατα την πόρτα των προσφυγικών ροών.
Ή μήπως γνωρίζουν ότι ομάδες φανατικών τζιχαντιστών μεταφέρθηκαν στη Λιβύη για να πέσει ο Καντάφι και να μπορέσουν οι Δυτικοί αποικιοκράτες να κάνουν πλιάτσικο στις πλουτοπαραγωγικές πηγές της κατεστραμμένης χώρας; Πράγμα φυσικά που δημιούργησε άλλη μια εστία χάους και μια νέα δίοδο απελπισμένων προσφύγων.
Μάλλον δεν γνωρίζουν τίποτα απ’όλα αυτά και πολλά περισσότερα. Γιατί οι ακροδεξιοί “τυφλοπόντικες” αγάπησαν ξαφνικά τον χασάπη Νετανιάχου, ο οποίος βομβαρδίζει αδιακρίτως αμάχους και γυναικόπαιδα. Διότι είναι “τσαμπουκάς” σαν τον άλλον τον αγαπημένο τους πορτοκαλί κλόουν και δίνουν ένα καλό μάθημα στα “μουσλίμια”. Όλα τ’άλλα είναι “λεπτομέρειες” άνευ σημασίας.
Έτσι λειτουργεί ο εγκέφαλός των ακροδεξιών φανατικών, γι’αυτό και οι γκεμπελίσκοι της μιντιακής χούντας τους κάνουν ότι θέλουν.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας