Βάρβαρη και άνευ νοήματος εισβολή «Γκρίζων Λύκων» στην Αγιά Σοφιά

1632
εισβολή

Στον ιερό Ναό της Αγιάς Σοφιάς, εισέβαλαν περιέργως την Κυριακή Τούρκοι εθνικιστές, προκειμένου – υποτίθεται – να διαμαρτυρηθούν για την αναγνώριση της Ιερουσαλήμ από τις ΗΠΑ ως πρωτεύουσα του Ισραήλ.

Οι «Γκρίζοι Λύκοι», όπως τους αναφέρουν τουρκικά ΜΜΕ, μπήκαν στον ιερό Ναό και προσευχήθηκαν στον Αλλάχ.
Σύμφωνα με τα τουρκικά μέσα, το γκρουπ των εισβολέων ήταν της οργάνωσης Alperen, η οποία αποτελεί παρακλάδι των «Γκρίζων Λύκων».
Στόχος της εισβολής τους στην Αγιά Σοφιά, ήταν να πραγματοποιήσουν την προσευχή τους και να αντιδράσουν, όπως είπαν, με αυτό τον τρόπο στην αναγνώριση, εκ μέρους του Donald Trump, της Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσας του Ισραήλ.
Όπως διακρίνει κανείς στο βίντεο που κατέγραψε ερασιτέχνης, το γκρουπ των «Γκρίζων Λύκων» εισέβαλε στο χώρο της Αγιάς Σοφιάς ενώ στο χώρο υπήρχαν δεκάδες τουρίστες, οι οποίοι έμειναν έκπληκτοι.
Ο επικεφαλής της ομάδας άρχισε να ψέλνει και οι υπόλοιποι προσεύχονταν, σύμφωνα με τις μουσουλμανικές συνήθειες.
Πολιτικοί κύκλοι εξέφραζαν την απορία τους για την περίεργη σύνδεση της Αγιάς Σοφιάς στην Κωνσταντινούπολη με την απαράδεκτη απόφαση Trump για την Ιερουσαλήμ. Οι ίδιοι κύκλοι τόνιζαν ότι η Αγιά Σοφιά ως σύμβολο δεν έχει καμία σχέση με την απόφαση Trump και μάλλον ως ιερό μνημείο έχει αντικατοχική διάσταση και βρίσκεται στον αντίποδα της αμερικανοϊσραηλινής βαρβαρότητας στην Παλαιστίνη.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας