Κροκοδείλια δάκρυα της Merkel για την υποτίμηση του ευρώ. Όταν η Merkel εμφανίζει την Γερμανία ως αδικημένη από το ευρώ

3026
Merkel

Η Merkel, μπροστά στον αντιπρόεδρο των ΗΠΑ, έχυνε κροκοδείλια δάκρυα για το υποτιμημένο ευρώ, την στιγμή που η Γερμανία κατ’ εξοχήν επωφελείται από την υποτίμηση του ενιαίου νομίσματος.
Η Γερμανία, η οποία έχει χίλιους δυο τρόπους να επηρεάζει την αξία του ευρώ, παριστάνει τον Πόντιο Πιλάτο για την υποτίμηση του, πράγμα που κάνει πιο φτηνές τις εξαγωγές της Γερμανίας έξω από την ευρωζώνη.
Η Merkel με περισσό θράσος παριστάνει, τάχα, την αδικημένη από το ενιαίο νόμισμα και την υποτίμηση του.
Κατά τα άλλα, οι βρόμικοι εγχώριοι κυρίαρχοι κύκλοι κινδυνολογούν με την υποτιθέμενη υποτίμηση του εθνικού νομίσματος, εφόσον το επιλέξει η Ελλάδα, παραβλέποντας τόσο την υποτίμηση του ευρώ, όσο ότι η Ελλάδα δεν έχει καμιά επίπτωση από την συνεχή υποτίμηση του ευρώ.
Αντίθετα, μάλλον, επωφελείται από τις εξαγωγές της στις τρίτες χώρες.

Οι δηλώσεις τις Merkel

Μία ασυνήθιστη τοποθέτηση έκανε η A. Merkel, όταν έκανε λόγο για πρόβλημα με την αξία του ευρώ, αναφερόμενη στην πολιτική της ΕΚΤ.
«Έχουμε βεβαίως αυτή τη στιγμή στην ευρωζώνη ένα πρόβλημα με την αξία του ευρώ», είπε η Γερμανίδα Καγκελάριος μιλώντας στη Διάσκεψη του Μονάχου για την Ασφάλεια.
«Η ΕΚΤ έχει μια νομισματική πολιτική που δεν βασίζεται στη Γερμανία, αλλά είναι μάλλον προσαρμοσμένη σε χώρες από την Πορτογαλία μέχρι τη Σλοβενία ή τη Σλοβακία. Αν εξακολουθούσαμε να έχουμε το γερμανικό μάρκο, θα είχε ασφαλώς διαφορετική αξία απ’ ό,τι έχει αυτή τη στιγμή το ευρώ. Όμως πρόκειται για μια ανεξάρτητη νομισματική πολιτική επί της οποίας δεν έχω καμιά επιρροή ως Γερμανίδα καγκελάριος», πρόσθεσε η Μέρκελ.
Ανάμεσα σε αυτούς που άκουσαν τα παραπάνω σχόλιά της ήταν και ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ, Μάικ Πενς, ενώ η δήλωσή της αυτή ήρθε μετά από τις αμερικανικές επικρίσεις ότι η Γερμανία επωφελείται από ένα «καταφανώς υποτιμημένο» ευρώ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας