Α.Φώσκολος: Μια άλλη άποψη για κλιματική αλλαγή και το CO2

2834
Μια άλλη άποψη για κλιματική αλλαγή

Η iskra στο πλαίσιο της πλουραλιστικής ενημέρωσης και για τον πληρέστερο προβληματισμό των αναγνωστών της, κάτι για τα οποία είναι δεσμευμένη, δημοσιεύει την παρέμβαση του Αντώνη Φώσκολου για το ζήτημα της κλιματικής αλλαγής, του CO2 και του ενεργειακού μείγματος, χωρίς κατ’ ανάγκην να υιοθετεί όλες αυτές τις απόψεις.

Ο Ομότιμος Καθηγητής στο Πολυτεχνείο Κρήτης, μέλος της Γεωλογικής Ακαδημίας του Καναδά, Αντώνης Φώσκολος, εξηγεί τι ισχύει με την κλιματική αλλαγή. 

«Βάλαμε έναν ενεργειακό σχεδιασμό με πάρα πολλές μονάδες φυσικού αερίου και ανεμογεννήτριες, το οποίο είναι αντιοικονομικό, καταστρεπτικό για την ΔΕΗ και βγάζει περισσότερο διοξείδιο του άνθρακος, ενώ πάμε να καταπολεμήσουμε την παραγωγή του διοξειδίου του άνθρακος. 

Ξαναγυρίζουμε στον λιγνίτη με μονάδες με μεγαλύτερη απόδοση, πηγαίνουμε σε ΑΠΕ, αλλά όχι με 60% όπως προβλέπει το σχέδιο, αλλά με 30%, εκ των οποίων το 15% είναι υδροηλεκτρικά έργα και το υπόλοιπο 15% αφήνουμε να είναι φυσικό αέριο. Το κόστος του φυσικού αερίου είναι κολοσσιαίο και αυτό το μεταφέρουμε στον καταναλωτή. Εάν προχωρούσε το σχέδιο», είπε αρχικά.

Ενώ πρόσθεσε πως «το διοξείδιο του άνθρακος δεν έχει καμία θερμοκρασία με την αύξηση της θερμοκρασίας, ουδεμία, ποτέ! Είναι ευτυχία να υπάρχει διοξείδιο του άνθρακος, είναι δυστυχία να ακούμε τις αρλούμπες οι οποίες δρουν εις βάρος του λαού». 

Δείτε αναλυτικά όσα είπε: 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας