Α.Λινού: Ο εφιάλτης δεν τελειώνει. «Ζούμε νέα πανδημία-Θα επιστρέψουν οι μάσκες»

451
Ο εφιάλτης δεν τελειώνει

Ο εφιάλτης του κορωνοϊού δεν δείχνει να τελειώνει παρά τους εμβολιασμούς, καθώς όπως είπε η καθηγήτρια Επιδημιολογίας του ΕΚΠΑ, Αθηνά Λινού αυτό που βιώνουμε με την μετάλλαξη Δέλτα μοιάζει με νέα πανδημία. 

Την ώρα που η κυβέρνηση ετοιμάζεται να ανακοινώσει «προνόμια» και υπόσχεται επιστροφή στην «κανονικότητα» η μετάλλαξη Δέλτα δείχνει να της χαλάει τα σχέδια, καθώς όπως είπε η καθηγήτρια Λινού η κυβέρνηση θα πρέπει να προετοιμάζεται για μεγάλο πρόβλημα από Σεπτέμβριο.

Μάλιστα όπως είπε θα πρέπει να αρχίσουμε να σκεφτόμαστε κάποια μέτρα για τα σχολεία και τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.

Παράλληλα αναφέρθηκε και στην απόφαση για τις μάσκες, λέγοντας πως η απόφαση για να βγάλουμε τις μάσκες είναι σωστή, αλλά είναι πολύ πιθανό να χρειαστεί να την ξαναδούμε στο άμεσο μέλλον.

Έτσι την ώρα που χώρες «πρωταθλήτριες» στους εμβολιασμούς έχουν «ξανακυλήσει» και στην Ελλάδα θα πρέπει να προετοιμαζόμαστε για νέα μέτρα.

Επιπλέον η καθηγήτρια Λινού μίλησε για τα εμβόλια, λέγοντας πως θα πρέπει να συνεχίσουμε να τηρούμε τα μέτρα υγιεινής με συνέπεια και πάνω από όλα να εμβολιαστούμε.

Σε ότι αφορά την κάλυψη που παρέχουν τα εμβόλια από τη μετάλλαξη Δέλτα, η κυρία Λινού είπε ότι το AstraZeneca προσφέρει σε όσους έχουν κάνει και τις 2 δόσεις κάλυψη άνω του 65%, ενώ πάνω από 80% είναι η κάλυψη για όσους έχουν κάνει και τις 2 δόσεις των εμβολίων, Pfizer και Moderna. Επίσης μεγάλη κάλυψη προσφέρει και το μονοδοσικό εμβόλιο της Johnson&Johnson.

Ενώ πως αυτούς που έχουν εμβολιαστεί πλήρως, ένα 15% θα νοσήσει με ελαφρά συμπτώματα, από τη μετάλλαξη Δέλτα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας