Αύξηση ρεκόρ της μετοχής της Apple

974
apple

Σε πρώτη εταιρία παγκοσμίως που έσπασε το φράγμα του 1 τρισ. δολαρίων αναδείχθηκε χθες, Πέμπτη 2 Αυγούστου, ,  η Apple, καθώς η αξία της μετοχής της σημείωσε νέο υψηλό, φτάνοντας τα 207,05 δολάρια.

Η εξέλιξη αυτή έρχεται 42 χρόνια μετά την ίδρυση της Apple και 117 χρόνια αφότου η US Steel έγινε η πρώτη εταιρία που ξεπέρασε σε αξία το 1 δισ. δολάρια το μακρινό 1901.

Ο τεχνολογικός κολοσσός ανέβασε τα κέρδη του κατά 11,5 δισ. δολάρια μέσα σε τρεις μήνες, χάρη στις πωλήσεις ρεκόρ που άγγιξαν τα 53,3 δισ. που ανέβασαν με τη σειρά τους την αξία της κατασκευάστριας του δημοφιλούς iPhone.

«Η ανάπτυξη ήταν ισχυρή σε όλο τον κόσμο», σχολίασε ο οικονομικός διευθυντής της Apple, Λούκα Μαέστρι.

Ταυτόχρονα, η Apple έδωσε ώθηση και στον τεχνολογικό Nasdaqο οποίος έκλεισε με άνοδο κατά 1,24% στις 7.802 μονάδες.

Ο δείκτης βαρόμετρο S&P 500, από την πλευρά του, ενισχύθηκε κατά 0,49% στις 2.827 μονάδες, ενώ ο βιομηχανικός Dow υποχώρησε κατά 0,03% στις 25.326 μονάδες.

Η πτώση του τελευταίου οφείλεται στην αναζωπύρωση των ανησυχιών για το παγκόσμιο εμπόριο, μετά την επιβεβαίωση πως οι ΗΠΑ εξετάζουν το ενδεχόμενο επιβολής δασμών 25% σε κινεζικά προϊόντα, συνολικής αξίας 200 δισ. δολαρίων.

«Η Κίνα είναι έτοιμη να προχωρήσει σε αντίμετρα προκειμένου να υποστηρίξει το εθνικό της συμφέρον» έσπευσε να απαντήσει το Πεκίνο, αντιδρώντας στις προθέσεις της Ουάσιγκτον.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας