Αυτός που προέβλεψε το «κραχ» του 1987, αναμένει κατάρρευση στην αγορά ομολόγων των ΗΠΑ

1537
κραχ
«Bear» για τις αμερικανικές κεφαλαιαγορές ο “θρυλικός” επενδυτής Paul Tudor Jones
Απαισιόδοξος για την πορεία των διεθνών κεφαλαιαγορών κατά τη διάρκεια του 2018 εμφανίζεται ο θρυλικός επενδυτής και ιδρυτής της Tudor Investment Corporation, κ. Paul Tudor Jones, εκτιμώντας ότι τα κρατικά ομόλογα των Ηνωμένων Πολιτειών κρίνονται «υπερτιμημένα», οπότε θα καταρρεύσουν. 
Ο κ. Jones, ο οποίος είναι γνωστός για τις φιλανθρωπίες του αλλά και για το γεγονός ότι προέβλεψε με επιτυχία το «κραχ» των χρηματιστηριακών αγορών τον Οκτώβριο του 1987 (ο δείκτης Dow Jones Industrial Average έχασε το 22% της αξίας του σε λίγες ώρες!), υπογραμμίζει ότι το 10ετές ομόλογο των Η.Π.Α. θα αναρριχηθεί στο 3,75% έως τα τέλη του 2018, από 2,83% (-1,15%, περί τις 20:10) που διαπραγματεύεται σήμερα (1 Μαρτίου 2018), πυροδοτώντας ένα sell-off.
Όπως αναφέρεται στην επιστολή του προς τη Goldman Sachs, η επικείμενη κατάρρευση των αμερικανικών αγορών θα προκληθεί από την εκτόξευση του πληθωρισμού, αποτέλεσμα των πολύ χαλαρών νομισματικών πολιτικών που ακολουθήθηκαν από τις μεγάλες κεντρικές τράπεζες, στον απόηχο της χρηματοπιστωτικής κρίσης του 2008.
Μάλιστα, επικαλέστηκε τη δεκαετία του 1960, όταν τη «bull» χρηματιστηριακή αγορά ακολούθησε η κατάρρευση των αγορών ομολόγων.
«Η επιθετική επιδίωξη της Federal Reserve για πληθωρισμό στο 2%, επίπεδο η Τράπεζα ως αποτιμά ως υγιές για την οικονομία, θέτει το σκηνικό για μια ραγδαία άνοδο του πληθωρισμού, ενώ δημιουργεί χρηματοοικονομικές “φούσκες”».
Όταν επέλθει η κατάρρευση οι δείκτες Dow Jones, S&P 500 και Nasdaq, «δεν θα αποτελέσουν εναλλακτική επιλογή για τους επενδυτές.
Προτείνω βασικά εμπορεύματα ή μετρητά», σημειώνει ο μεγαλοεπενδυτής.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας