Αυτοκτονία νεαρού Αφγανού που απελάθηκε διά της βίας από τις Γερμανικές Αρχές

1198
αυτοκτονία

Τέλος στη ζωή του αποφάσισε να δώσει ένας 23χρονος Αφγανός ο οποίος μόλις πριν από μια εβδομάδα είχε απελαθεί από τη Γερμανία, σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση του Υπουργείου Προσφύγων και Μεταναστών της χώρας.

Όπως ανέφερε συγκεκριμένα ο εκπρόσωπος του υπουργείου Προσφύγων της χώρας, Χαφίζ Αχμάντ Μιαχαΐλ, ο νεαρός άνδρας του οποίου η ταυτότητα δεν δόθηκε στη δημοσιότητα, βρέθηκε απαγχονισμένος μέσα σε δωμάτιο ξενοδοχείου της Καμπούλ όπου διέμενε.

Ο άτυχος νεαρός πρόσφυγας είχε απελαθεί συγκεκριμένα στις 4 Ιουλίου μαζί με 68 ακόμη ομοεθνείς του οι οποίοι δια της βίας επιβιβάστηκαν σε πτήση από το Βερολίνο προς την αφγανική πρωτεύουσα.

«Ένας απ’ αυτούς βρέθηκε απαγχονισμένος μέσα στην εστία φιλοξενίας, διεξάγεται έρευνα», δήλωσε ο εκπρόσωπος στο Γαλλικό Πρακτορείο. Ο Διεθνής Οργανισμός Μετανάστευσης (ΔΟΜ) διευκρίνισε από την πλευρά του πως ο αυτόχειρας ανακαλύφθηκε χθες Τρίτη μέσα στο δωμάτιό του στο ξενοδοχείο, μια εβδομάδα αφότου είχε φθάσει.

 

«Από την αρχή της χρονιάς, 148 Αφγανοί» υποχρεώθηκαν δια της βίας από το Βερολίνο να επιβιβασθούν σ’ ένα αεροπλάνο και να επιστρέψουν στην πατρίδα τους, σύμφωνα με το υπουργείο Προσφύγων στην Καμπούλ.

Ο γερμανός υπουργός Εσωτερικών Χορστ Ζεεχόφερ, ο οποίος δίνει μάχη μέσα στον κυβερνητικό συνασπισμό της καγκελαρίου Άνγκελα Μέρκελ για αυστηρότερους ελέγχους στη μετανάστευση, είχε καλωσορίσει τις απελάσεις, επισημαίνοντας χθες Τρίτη πως οι 69 Αφγανοί αναχώρησαν ανήμερα των 69ων γενεθλίων του.

«Λάβαμε σήμερα το πρωί την επιβεβαίωση από τις αφγανικές αρχές ότι ένας από τους επιβάτες της πτήσης επαναπατρισμού βρέθηκε νεκρός σε κατάλυμα στην Καμπούλ», δήλωσε εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Εσωτερικών σε τακτική ενημέρωση των δημοσιογράφων. «Σύμφωνα με τις αφγανικές αρχές, ήταν αυτοκτονία».

*Πηγή: write-in.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας