Αυτή την ώρα: Μεγάλη συγκέντρωση αλληλεγγύης (Ευελπίδων) στους συλληφθέντες

2576
συγκέντρωση

Μεγάλη συγκέντρωση αλληλεγγύης στην Ευελπίδων πραγματοποιούν αυτή την ώρα διαδηλωτές και και συμμετέχουν η Λαϊκή Ενότητα, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ, η ΠΛΕΥΣΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ, το ΕΠΑΜ και από κινήματα, Ενωτική Πρωτοβουλία κατά των Πλειστηριασμών, Συντονισμός Συλλογικοτήτων Αττικής, Πρωτοβουλία Αγώνα Ζωγράφου, Δεν Πληρώνω και μέλη από κινήματα της Αττικής και άλλων πολιτικών και κοινωνικών συλλογικοτήτων που καταγγέλλουν την κυβέρνηση για τον αυταρχικό της κατήφορο και ζητούν την άμεση απελευθέρωση των συλληφθέντων από τη χθεσινή βάρβαρη επίθεση των ΜΑΤ έξω από το συμβολαιογραφείο Θεμιστοκλέους 42.
Ενώπιον του εισαγγελέα προσήχθησαν σήμερα τα μέλη της Λαϊκής Ενότητας που συνελήφθησαν χθες έξω από συμβολαιογραφικό γραφείο.
Η χούντα Τσίπρα – Κοντονή – Τόσκα μετέτρεψε χθες τις προσαγωγές των δύο μελών της ΛΑ.Ε, Οδυσσέα Χαραλαμπόπουλου και Αλέξανδρου Ρωμανού Αγγελή και του μέλους κινήματος κατά των πλειστηριασμών Θωμά Καρρά σε κανονικές συλλήψεις και παραπέμφθηκαν να δικαστούν στο αυτόφωρο σήμερα το πρωί στα δικαστήρια της Σχολής Ευελπίδων με κατηγορίες για τρία πλημμελήματα: αντίσταση κατά της αρχής, διατάραξη κοινωνικής ειρήνης και απόπειρα άσκησης επικίνδυνης σωματικής βλάβης κατά αστυνομικού.
Είναι πάντως η πρώτη φορά που οι δυνάμεις της Αστυνομίας απαντούν με συλλήψεις, ενώ οι επικεφαλής των διαδηλωτών καταγγέλλουν την Αστυνομία για απρόκλητη βία. Χθες βράδυ διαδηλωτές παρέμειναν μέχρι αργά το βράδυ στη ΓΑΔΑ, διαμαρτυρόμενοι για τη σύλληψη των διαδηλωτών.

Ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, Γραμματέας του Π.Σ της ΛΑ.Ε που παρευρίσκεται στη συγκέντρωση στην Ευελπίδων προχώρησε στην παρακάτω δήλωση:

Καταγγέλλουμε τις αναίτιες και άδικες συλλήψεις των αγωνιστών που αγωνίζονται ενάντια στους πλειστηριασμούς. Εάν υπάρχει ευθύνη, αυτή είναι των ανδρών των ΜΑΤ που, όπως είδε ο ελληνικός λαός, επιτέθηκαν και χτύπησαν αναίτια και ανηλεώς τους διαδηλωτές.
Υπεύθυνοι για την κατάσταση αυτή είναι η κυβέρνηση και προσωπικά ο πρωθυπουργός Αλ. Τσίπρας. Ο Αλ. Τσίπρας, όπως ο Ερντογάν στην Τουρκία, αποφασίζει μόνος του ποιος είναι ο ένοχος ή αθώος.
Θέλω να πω στον κ. Τσίπρα, και αυτό να το έχει υπόψη του, ότι εάν έχει αποφασίσει να έχει πολιτικούς κρατουμένους, αυτό θα είναι και το πολιτικό του τέλος.
Καμία κυβέρνηση δεν μπορεί να διατηρήσει με ΜΑΤ και διώξεις εναντίον του λαού και το δηλώνουμε καθαρά ότι θα νικήσουμε.
Το Κίνημα ενάντια στους Πλειστηριασμούς δυναμώνει, αναπτύσσεται και συσπειρώνει συνεχώς καινούργιο κόσμο.
Δεν μας φοβίζουν οι διώξεις, η βία και η αστυνομοκρατία“.
 

Πήραν αναβολή για την Παρασκευή 30 Μαρτίου.

Στη συνέχεια και μετά την απόφαση του Δικαστηρίου για αναβολή, τόνισε:
“Εκείνο που θέλω να τονίσω είναι ότι μας έχουνε όλους σε μια διαδικασία ποινικοποίησης και διώξεων για να φοβίσουν τον κόσμο και το πιο απαράδεκτο είναι ότι ο εισαγγελέας έχει δώσει άδεια στα ΜΑΤ να βιντεοσκοπούν τις διαδηλώσεις για να μπορούν να προβαίνουν σε διώξεις, δηλαδή θέλουν να μας φακελώνουν όλους για να εμποδίσουν και να απαγορεύσουν, να σταματήσουν την οποιαδήποτε αντίσταση του κόσμου ενάντια στους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς.
Αυτό είναι μια πρωτοφανής διαδικασία, αυτά δεν μας φοβίζουν, οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί θα γίνει ο τάφος τους, θα αποτελέσουν τη βάση για ένα πλατύ μέτωπο αντίστασης που θα φέρει την ανατροπή. Είμαστε εδώ και αγωνιζόμαστε“.

Δηλώσεις του δικηγόρου κ. Σαραφιανού

eyelpidon pleistiriasmoi1
eyelpidon pleistiriasmoi3
eyelpidon pleistiriasmoi4
eyelpidon pleistiriasmoi5
eyelpidon pleistiriasmoi

dikastiria lae sillifthentes2
dikastiria lae sillifthentes3
dikastiria lae sillifthentes4
dikastiria lae sillifthentes5
eyelpidon pleistiriasmoi11
eyelpidon pleistiriasmoi15 (2)
eyelpidon pleistiriasmoi15 (1)
eyelpidon pleistiriasmoi13 (1)
eyelpidon pleistiriasmoi13 (2)
 
 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας