Αυστρία: Αρνήθηκαν άσυλο σε Ιρακινό επειδή συμπεριφερόταν «πολύ κοριτσίστικα»!

1029
ιρακινό
Λόγω της γυναικείας του συμπεριφοράς, η υπηρεσία ασύλου θεώρησε ότι δεν ήταν ομοφυλόφιλος – Η απόφαση έρχεται λίγο μετά το «όχι» σε 18χρονο Αφγανό, που του αρνήθηκαν το άσυλο επειδή θεωρήθηκε ότι η συμπεριφορά του δεν έδειχνε ότι είναι ομοφυλόφιλος.

«Όχι» στο αίτημα ασύλου είπαν οι Αυστριακές αρχές σε έναν 28χρονο Ιρακινό, καθώς θεωρήθηκε ότι η συμπεριφορά του ήταν «πολύ κοριτσίστικη» και ως εκ τούτου, δεν τους έπεισε ότι είναι γκέι.

Σύμφωνα με δηλώσεις αξιωματούχων της υπηρεσίας ασύλου σε αυστριακά μέσα, ο αιτών άσυλο συμπεριφερόταν «σαν κορίτσι» και ο σεξουαλικός του προσανατολισμός «δεν έγινε πιστευτός».

Είναι η δεύτερη απόφαση που οι αυστριακές αρχές απορρίπτουν το αίτημα ασύλου με την αιτιολογία ότι δεν πιστεύουν ότι ο αιτών είναι γκέι.

Νωρίτερα τον Αύγουστο, ένας 18χρονος Αφγανός είδε το αίτημά του να απορρίπτεται, με το εξής αιτιολογικό: «Ούτε η συμπεριφορά σου, ούτε το περπάτημά σου, ούτε τα ρούχα σου δείχνουν με κάποιο τρόπο ότι μπορεί να είσαι ομοφυλόφιλος» (!).

«Αναφέρουν ότι συχνά μπλέκεις σε καυγάδες με τους συγκατοίκους σου. Ξεκάθαρα έχεις τη δυνατότητα να είσαι επιθετικός, κάτι που δεν αναμένεται σε έναν ομοφυλόφιλο» (!), αναφέρει η απόφαση.

Η απόφαση προκάλεσε αντιδράσεις. Η υπηρεσία ασύλου ανέφερε ότι επέβαλε πειθαρχικές ποινές στον υπάλληλο που είχε αναλάβει την υπόθεση και εξέφρασε τη λύπη της για τη γλώσσα του αιτιολογικού.

Γενικότερα, πάντως, η σημερινή αυστριακή κυβέρνηση (συμμαχία Δεξιάς – Ακροδεξιάς), υπό την καγκελαρία του Ζεμπάστιαν Κουρτς, έχει υιοθετήσει μια αρκετά πιο σκληρή γραμμή στο μεταναστευτικό, σε σχέση με την προηγούμενη των Σοσιαλδημοκρατών.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας