Ασήκωτο βάρος και μεγάλη πληγή για τον τόπο η παραμονή Τσίπρα

2272
baily

Να ηττηθεί και να συντριβεί όλο το πολιτικό σύστημα της κηδεμονίας και της πολιτικοοικονομικής ολιγαρχίας ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ, μαζί με τις ενδιάμεσες παραφυάδες τους και τις ακροδεξιές αποφύσεις του

Η Ελλάδα χρειάζεται βαθιά ανατροπή με πρώτο μεγάλο βήμα μια ισχυρή Λαϊκή Ενότητα στη Βουλή και ένα ισχυρό μέτωπο όλων των αριστερών, προοδευτικών, πατριωτικών, δημοκρατικών, αντισυστημικών δυνάμεων

 

Αποτελεί ασήκωτο βάρος για τον τόπο και μεγάλη πληγή για τον ελληνικό λαό να αισθάνονται ότι παραμένει στο τιμόνι της χώρας ένας πρωθυπουργός, ο οποίος κατέλυσε την δημοκρατία, ακυρώνοντας το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος της 5ης Ιούλη, πρόδωσε όλες, μία προς μία, τις δεσμεύσεις του και τώρα εν μέσω γενικής κατακραυγής υποχρεώνεται να αναλάβει την πολιτική ευθύνη για μια από τις μεγαλύτερες τραγωδίες της χώρας σε ειρηνική περίοδο.

Οι αλλεπάλληλες αδιάψευστες αποκαλύψεις για τις εγκληματικές και βαρύτατες πολιτικές και ποινικές ευθύνες που χρεώνεται όλη η πολιτική ιεραρχία των συναρμόδιων για την αντιμετώπιση των πυρκαγιών, από τους υπουργούς της κυβέρνησης και τους επικεφαλής των σωμάτων πυρόσβεσης και ασφαλείας, μέχρι την καταγέλαστη Περιφερειακή Διοίκηση Αττικής και τους Δήμους των πληγέντων περιοχών, θα πρέπει να είχαν οδηγήσει τους πάντες σε άμεση παραίτηση, προκειμένου να σταλεί ένα θετικό μήνυμα ελπίδας σε μια κοινωνία που έχει υποστεί τα πάνδεινα.

Το θέαμα, όμως, που εμφανίζουν όλοι οι ένοχοι και συνένοχοι, να είναι γαντζωμένοι στην εξουσία τους και να επιρρίπτουν ο ένας στον άλλον το μπαλάκι των ευθυνών, προκαλεί θλίψη και οργή και δείχνει ότι στο σημερινό κυρίαρχο πολιτικό σύστημα δεν χωράει διόρθωση και βελτίωση αλλά χρειάζεται εκ βάθρων ανατροπή και ο τόπος δημοκρατική επαναθεμελίωση.

Θέλουμε να ελπίζουμε ότι η Δικαιοσύνη δεν θα ξανακουκουλώσει για άλλη μια φορά μια τραγωδία με εκατόμβη νεκρών που συγκλονίζει τον ελληνικό λαό και δεν θα παραπέμψει στις καλένδες την απόδοση των ποινικών ευθυνών για την πρωτοφανή τραγωδία στο Μάτι και τον Μαραθώνα. Ελπίζουμε ότι οι εισαγγελείς θα κινηθούν, παρά τον Αύγουστο, με μεγάλη ταχύτητα, διαφάνεια και αποτελεσματικότητα, διότι διαφορετικά η ίδια η Δικαιοσύνη θα καταρρακωθεί και μάλιστα οριστικά στην συνείδηση της κοινωνίας.

Αποτελεί στάχτη στα μάτια του ελληνικού λαού το γεγονός ότι η κυβέρνηση θυμήθηκε το όργιο των αυθαιρέτων και τις κατεδαφίσεις τους, λίγες μέρες μετά την εθνική τραγωδία, μόνο και μόνο για να συγκαλύψει τις άμεσες και πελώριες πολιτικές και ποινικές ευθύνες της, ενώ μέχρι τώρα χλεύαζε όσους/ες ανακινούσαν όλο αυτό το αίσχος του αντισυνταγματικού εκτρώματος των λεγόμενων «τακτοποιήσεων», νεολογισμός που εφευρέθηκε, όπως κατάγγελλα τότε στη Βουλή, για να συγκαλύψει την χονδροειδή παρανομία.

Η υπόθεση της αντιμετώπισης των αυθαιρέτων απαιτεί σχέδιο, προετοιμασία και πολιτική αποφασιστικότητα και όχι σπασμωδικές κινήσεις για επικοινωνιακές εντυπώσεις.

Η απόπειρα της ΝΔ να ασκήσει κριτική στις εγκληματικές ευθύνες της κυβέρνησης ανέδειξε τις οργανικές αδυναμίες και τα αδιέξοδα αυτής της παράταξης. Δεν είναι δυνατόν κατ’ αρχήν να ζητάει σωρεία παραιτήσεων ο Κυρ. Μητσοτάκης και να ξεχνάει να ζητήσει την άμεση παραίτηση του πρωθυπουργού της χώρας ο οποίος και ανέλαβε την πολιτική ευθύνη της τραγωδίας. Πολύ περισσότερο είναι κατάφορα προκλητικό, η ΝΔ και ο Κυρ. Μητσοτάκης να μην επιχειρεί την παραμικρή αυτοκριτική για τις εγκληματικές πολιτικές που εφάρμοσε η ΝΔ και ο ίδιος στήριξε, στα κρίσιμα θέματα των μνημονιακών πολιτικών λιτότητας που υποστελέχωσαν κρίσιμες για την πυρόσβεση υπηρεσίες, στην αποδιοργάνωση και αποδιάρθρωση της αποτελεσματικότητας του συστήματος πολιτικής προστασίας με πελατειακές και αναξιοκρατικές επιλογές και έλλειψη σχεδιασμού και κυρίως με τις επαίσχυντες επιλογές πολεοδομικού χάους, ευρείας νομιμοποίησης της μαζικής οικιστικής αυθαιρεσίας, της ασύδοτης καταπάτησης δασικών εκτάσεων, παραλιών, αιγιαλού ακόμα και θαλάσσιων εκτάσεων.

Σήμερα από παντού ακούγεται το μεγάλο αίτημα: Φτάνει πια!

Η Ελλάδα έχει καταντήσει μια ανοχύρωτη, διαλυμένη χώρα που καταστρέφεται αλύπητα με όλο και πιο αδυσώπητους ρυθμούς.

Αυτές τις ώρες η Ελλάδα χρειάζεται μια ριζική ανατροπή και μια επανεκκίνηση σε νέες βάσεις βαθιά προοδευτικών αρχών και αξιών, εντιμότητας, συνέπειας, ευθύνης, δημοκρατίας, παραγωγικής ανασυγκρότησης, εθνικής ανεξαρτησίας και κοινωνικής δικαιοσύνης.

Αυτόν τον αγώνα της ανατροπής και της επαναθεμελίωσης δίνει στην πρώτη γραμμή η Λαϊκή Ενότητα και καλεί σε ένα μεγάλο μέτωπο όλων των αριστερών, των προοδευτικών, των πατριωτικών και δημοκρατικών δυνάμεων της πατρίδας μας, που αντιστέκονται στο σημερινό σάπιο, παρηκμασμένο και βαθιά αντιδημοκρατικό σύστημα της κηδεμονίας και της κατοχής της χώρας από ξένα ιμπεριαλιστικά κέντρα και μια πολιτικοοικονομική διαπλεκόμενη ολιγαρχία.

2 Σχόλια

  1. “Η Ελλάδα χρειάζεται βαθιά ανατροπή με πρώτο μεγάλο βήμα μια ισχυρή Λαϊκή Ενότητα στη Βουλή και ένα ισχυρό μέτωπο όλων των αριστερών, προοδευτικών, πατριωτικών, δημοκρατικών, αντισυστημικών δυνάμεων”
    Πολύ σωστά αλλά πως; Δεν βλέπω ενέργειες προσέγγισης, Ο καθ’ ένας τραβάει τον δικό του δρόμο και οι εκλογές θα μας βρουν, όπως πάντα, διχασμένους.

  2. Οταν μιλάμε για πατριωτικές δυνάμεις και συνήθως εννοούμε, να βάλουμε μερικούς επώνυμους στο ψηφοδέλτιο, άντε να κάνουμε και κάνα δυό επωφελείς εκλογικές συμφωνίες, ανατροπή δεν γίνεται.
    Η ανατροπή προϋποθέτει συμμετοχικό πλαίσιο αρχών-στρατηγικής-τακτικής, όχι μόνο για το μετά, δηλαδή πχ εθνικό νόμισμα, λογιστικό έλεγχο του χρέους με ταυτόχρονη λογοδοσία των υπαιτίων (έκθεση ΟΗΕ 7/3/2018), διεκδίκηση μνημονιακής αποζημίωσης από ΕΕ-ΔΝΤ-ΚΥΒΕΡΝΩΝΤΕΣ, διεκδίκηση Γερμανικών Οφειλών, αλλά ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ και αντίστοιχο ΣΥΜΜΕΤΟΧΙΚΟ πλαίσιο σημερινού ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΤΙΚΟΥ ΜΕΤΩΠΟΥ (ΣΑΜ).
    Το τελευταίο (ΣΑΜ) είναι τόσο υπαρκτό, όσο υπαρκτά ήταν τα σχέδια γραπτών εκτιμήσεων κινδύνων πυρκαϊών και γραπτών σχεδιασμών καταστολής-σωτηρίας πολιτών. Νομίζω αυτά μπορεί η ΛΑ.Ε. να τα θέσει σε συμμετοχικό διάλογο έγκαιρα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας