Αρχαιολογικοί χώροι και μνημεία αποτελούν την εθνική-πολιτιστική μας ταυτότητα. Δεν εκχωρούνται!

1532
κόμματα

Δήλωση της Δέσποινας Σπανού, Μέλους της Π.Γ της ΛΑ.Ε, Υπεύθυνης του τομέα Πολιτισμού

 

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ πρωταθλήτρια στο ξεπούλημα του εθνικού πλούτου, δεν σταματά ούτε στους αρχαιολογικούς χώρους. Μέσα στα 10.119 ακίνητα που μεταβιβάζονται στο Υπερταμείο περιλαμβάνονται και αρχαιολογικοί χώροι με μνημεία μεγάλης πολιτιστικής αξίας όπως Μουσεία, Τείχη, το άγαλμα του Λεωνίδα στην Σπάρτη, η Κνωσός  και άλλα εμβληματικά μνημεία όπως ο Λευκός Πύργος.

Η επιλογή αυτή δεν έγινε τυχαία, με δεδομένο ότι από τη λίστα της τριμηνιαίας έκθεσης του Υπερταμείου, που συντάχθηκε με ευθύνη του Υπουργείο Οικονομικών, αποδεικνύεται ότι ο σύμβουλος ο οποίος επελέγη, ανήκει σε εταιρεία που ήταν αρμόδια για το «Αρχαιολογικό Κτηματολόγιο» και συνεπώς προσέλαβαν εταιρεία, η οποία γνώριζε όλα τα ακίνητα του δημοσίου και τους αρχαιολογικούς χώρους (προφανώς για αυτό και την επέλεξαν).

Το Υπουργείο Οικονομικών μετά τις αντιδράσεις  από τη δημοσιοποίηση  του θέματος, παραδέχτηκε ότι η μεταφορά ακινήτων έγινε μετά από απαίτηση των δανειστών, στο πλαίσιο της τέταρτης αξιολόγησης,  προσπάθησε δε να εφησυχάσει  με το δικαιολογητικό ότι περιοχές όπως αρχαιολογικοί χώροι ή ακίνητα, που εξυπηρετούν δημόσιους η θρησκευτικούς σκοπούς προστατεύονται από τον νόμο και δεν μπορούν να εκχωρηθούν.

Προσπάθησε δηλαδή να εξαπατήσει για άλλη μια φορά!!!

Η κυβέρνηση γνωρίζει ότι η απαίτηση των δανειστών στηρίζεται στο γεγονός, ότι με τη μεταβίβαση στο Υπερταμείο ακόμα και αν εξαιρεθεί η κυριότητα, μεταβιβάζεται η διαχείριση και συνεπώς και  η νομή , άρα η διαχείριση σημαντικών μνημείων, που καθορίζουν την πολιτιστική μας κληρονομιά και ταυτότητα μεταφέρεται στους δανειστές.

Αυτό είναι απαράδεκτο.

Οι αρχαιολογικοί χώροι και τα μνημεία είναι η Ιστορία μας, ο πολιτισμός μας και δεν τον εκχωρούμε σε κανέναν.

Απαιτούμε την πλήρη εξαίρεση τους από το Υπερταμείο και τη διασφάλιση της εξαίρεσης με νομοθετική ρύθμιση.

Η Λαϊκή Ενότητα στηρίζει τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων του Υπουργείο Πολιτισμού με μοναδικό αίτημα «Να μην μεταβιβαστούν στο Υπερταμείο οι αρχαιολογικοί χώροι και ουσιαστικά η πολιτιστική κληρονομιά του τόπου και του λαού μας»

Πιστεύουμε ότι το θέμα αυτό δεν αφορά μόνο τους εργαζόμενους στο Υπουργείο Πολιτισμού αλλά ολόκληρο τον Ελληνικό Λαό και γι’ αυτό το λόγο επιβάλλεται η κινητοποίηση όλων μας.

Οι αρχαιολογικοί χώροι και τα μνημεία αποτελούν την εθνική και πολιτιστική μας ταυτότητα και είναι απολύτως συνυφασμένα με την ύπαρξη μας. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας