Αρμενία: Oι αζέρικες ένοπλες δυνάμεις βομβάρδισαν θέσεις των Αρμενίων στο Κεγαρκουνίκ!

455
αζέρικες δυνάμεις βομβάρδισαν

Αρμενία: Πυρ κατά αρμενικών θέσεων στο Κεγαρκουνίκ, άνοιξαν οι αζέρικες ένοπλες δυνάμεις στις 5 Ιουλίου, μία επίθεση που διήργησε τουλάχιστον 30 λεπτά, όπως κατήγγειλε την Τετάρτη 7 Ιουλίου, ο συνήγορος υπεράσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην Αρμενία, Αρμάν Τατογιάν.

Σύμφωνα με τον Τατογιάν, αυτή περιοχή είναι βοσκοτόπια της κοινότητας Βαρδένη, όπου οι κάτοικοι, οι οποοίοι ασχολούνται με την εκτροφή βοοειδών και τη γεωργία, ζουν με τις οικογένειες και τα παιδιά τους.

«Εξαιτίας των βομβαρδισμών από το Αζερμπαϊτζάν, οι πολίτες είτε δεν μπορούν να χρησιμοποιήσουν τα εν λόγω εδάφη καθόλου, είτε η χρήση τους είναι πολύ περιορισμένη. Επιπλέον, οι κάτοικοι των κοινοτήτων έχουν δικαιώματα σε αυτά τα εδάφη”, δήλωσε ο Τατογιάν, ο οποίος υπενθύμισε, ότι οι στρατιώτες του Αζερμπαϊτζάν έχουν ανοίξει και άλλες φορές πυρ στις επαρχίες του Κεγαρκουνίκ και Σιουνίκ, όπου έχουν εισβάλλει από τις 12-13 Μαΐου και ακόμα δεν έχουν αποσυρθεί από την αρμενική επικράτεια.

Επίσης κλέβουν βοοειδή και εμποδίζουν την συγκομιδή σανού που χρησιμεύει για ζωοτροφή.
Ο συνήγορος υπεράσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων έχει εφιστήσει πολλάκις την προσοχή για την προστασία των αμάχων που ζουν στις δύο συνοριακές κοινότητες, που έχουν δεχτεί εισβολή. Οι Αζέροι συνεχίζουν να διαπράττουν εγκλήματα, παρά το γεγονός, ότι εδώ και αρκετό καιρό υπάρχει η δέσμευση για την ανάπτυξη Ρώσων συνοριοφυλάκων κατά μήκος των νοτιοανατολικών συνόρων της Αρμενίας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας