Αρμενία: Με αποκλεισμό δρόμων κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις οι διαδηλωτές

1629
αρμενία

Στον αποκλεισμό δρόμων που οδηγούν στην πρωτεύουσα της χώρας Γερεβάν, αλλά και στο αεροδρόμιο, προχώρησαν σήμερα διαδηλωτές στην Αρμενία, μετά από το κάλεσμα του ηγέτη της αντιπολίτευσης Νικόλ Πασινιάν για μία εθνική διαμαρτυρία ανυπακοής.
Παράλληλα, οι διαδηλωτές έχουν αποκλείσει αρκετούς δρόμους στο κέντρο της πρωτεύουσας.
Από τις 13 Απριλίου, η Αρμενία έχει βυθιστεί σε μια πολιτική κρίση χωρίς προηγούμενο: ένα κίνημα διαμαρτυρίας οδήγησε στις 23 Απριλίου στην παραίτηση του Σερζ Σαρκισιάν, ο οποίος είχε εκλεγεί πρωθυπουργός μόλις έξι ημέρες νωρίτερα από το κοινοβούλιο, αφού διετέλεσε πρόεδρος της χώρας για 10 χρόνια.
Επικεφαλής του κινήματος διαμαρτυρίας, ο Πασινιάν ήταν ο μοναδικός υποψήφιος για τη διαδοχή του Σαρκισιάν. Ωστόσο το κυβερνών Ρεπουμπλικανικό Κόμμα εμπόδισε την προσπάθεια του Πασινιάν ν’ αναλάβει σήμερα πρωθυπουργικά καθήκοντα.
Ο ηγέτης της αντιπολίτευσης κάλεσε χθες τους πολίτες της χώρας του να αποκλείσουν δρόμους, σιδηροδρομικούς σταθμούς και τα αεροδρόμια της χώρας.
Ερωτηματικό παραμένει το κατά πόσο ο Πασινιάν έχει έντιμες προθέσεις ή ο αγώνας του συνδέεται με τις επιδιώξεις των ΗΠΑ να δορυφοροποιήσουν την Αρμενία, η οποία έχει άριστες σχέσεις με την Ρωσία.
Μια ενδεχόμενη φιλοαμερικανική στροφή της Αρμενίας θα ήταν άκρως επιζήμια για τον λαό και ιδίως για τα εθνικά της συμφέροντα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας