Αριστερή Κίνηση ΟΑΕΕ: Όλοι στην 24ωρη απεργία στα ασφαλιστικά ταμεία (Τρίτη 12/2)

1124
οαεε

Με σύνθημα «Καμία υποταγή – Καμία συνενοχή ενάντια στη διάλυση που φέρνει ο ΕΦΚΑ στην Κοινωνική Ασφάλιση», η Αριστερή Κίνηση Εργαζομένων ΟΑΕΕ καλεί τους υπαλλήλους των ασφαλιστικών ταμείων να συμμετέχουν ενεργά στην απεργία της ΠΟΠΟΚΠ, στις 12 Φλεβάρη, και στο συλλαλητήριο στις 11 το πρωί, στο υπουργείο Εργασίας (Σταδίου 29).

Όπως, έχει αναφέρει σε πρόσφατη ανακοίνωσή της η Αριστερή Κίνηση Εργαζομένων ΟΑΕΕ, εδώ και δύο χρόνια δεν υπάρχουν ούτε τα στοιχειώδη στο τερατούργημα του ΕΦΚΑ και ο Οργανισμός δεν παρέχει ούτε αξιοπρεπείς συνθήκες εργασίας. «Δεν λειτουργεί κυριολεκτικά σχεδόν τίποτα και η Διοίκηση με την πολιτική ηγεσία, θυμίζουν τον καπετάνιο του Τιτανικού την ώρα που το καράβι βυθίζεται! Το μόνο που κάνουν είναι να διαφυλάττουν τις θεσούλες τους, να κάνουν κανένα ρουσφέτι και να αδιαφορούν για τις ζωές των εργαζομένων. Ανίκανη διοίκηση και ανίκανοι υποδιοικητές πλαισιώνουν μια πολιτική ηγεσία που αρνείται τις ευθύνες της για την διάλυση της Κοινωνικής Ασφάλισης και κάνει ότι μπορεί για να παρουσιάσει το μαύρο για άσπρο. Και από κοντά συνεπικουρούν πολλά ανίκανα υπηρεσιακά στελέχη – αυλοκόλακες. Σφάξανε τις συντάξεις και παρουσιάζουν με λογιστικές αλχημείες ότι ο ΕΦΚΑ έχει πλεονάσματα και γελάει όλος ο κόσμος μαζί τους. Είναι όλοι τους επικίνδυνοι!»

Το προσωπικό, υπογραμμίζει, «βρίσκεται σε επαγγελματική εξουθένωση (burnout), σωματική και ψυχολογική. Δεκάδες σοβαρά περιστατικά υγείας παρουσιάζονται σε εργαζόμενους και εργαζόμενες λόγω της πίεσης και της κατάστασης που βιώνουμε, που κάποια κατέληξαν στην απώλεια συναδέλφων. Τα κονκλάβια της Διοίκησης και του Υπουργείου συνεχίζουν να αδιαφορούν, όπως και για τα συνεχή φαινόμενα λεκτικής αλλά και σωματικής βίας που συμβαίνουν από ασφαλισμένους. Τα Περιφερειακά Τμήματα και οι Συντάξεις έχουν αφεθεί στη μοίρα τους με όλο και λιγότερο προσωπικό. Καθημερινά υπάρχουν εντάσεις και διαπληκτισμοί. Όλοι και όλες θέλουν να φύγουν από τον ΕΦΚΑ, για να γλυτώσουν από το χάος που επικρατεί. Ακόμα και αυτό διάφοροι κυβερνητικοί το πουλάνε σαν ρουσφέτι, αφήνοντας άλλους να φύγουν και άλλους όχι, παίζοντας με τις ζωές των εργαζομένων».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας