Πολιτιστική Εκδήλωση ΜΕΤΑ:«Η τέχνη του αγώνα και ο αγώνας της τέχνης»

849
μετα

Την Κυριακή 12 Μάη, στο πολιτιστικό αυτοδιαχειριζόμενο στέκι ΠΑΣ «Υποβρύχιο», το ΜΕΤΑδιοργάνωσε με μεγάλη επιτυχία εκδήλωση/συζήτηση για τον πολιτισμό, το βιβλίο και την ποίηση, την ταξική συνείδηση και τον αγώνα μέσα από τον πολιτισμό. Στην εκδήλωση, παρουσιάστηκαν τα βιβλία δύο αγωνιστριών συγγραφέων που κυκλοφορούν από τις εκδόσεις Άπαρσις: η δεύτερη ποιητική συλλογή, με τίτλο Άπνοια Μνήμη, της Κατερίνας Θανοπούλου, και το βιωματικό οδοιπορικό στο Σουδάν με τίτλο Μικρά επεισόδια μνήμης, της Μαίρης Λίπκοβιτς.

Ο Γεράσιμος Κακολύρης, Επίκουρος Καθηγητής Σύγχρονης Ευρωπαϊκής Φιλοσοφίας στο ΕΚΠΑ, μίλησε για το βιβλίο Μικρά επεισόδια μνήμης κάνοντας ένα οδοιπορικό, με δικό του φωτογραφικό υλικό, στο Σουδάν του σήμερα και του χθες.

Η Ευγενία Σταθακοπούλου, ψυχαναλύτρια, στέλεχος του ΟΚΑΝΑ, ανέλυσε τα ποιήματα της Κατερίνας Θανοπούλου από την συλλογή Άπνοια Μνήμη, συνδέοντας την γραφή με την ψυχολογική διάσταση στους καιρούς της κρίσης αλλά και την πολιτική.

Ο Γρηγόρης Καλομοίρης, μέλος της εκτελεστικής επιτροπής της ΑΔΕΔΥ, μίλησε και για τις δύο συναγωνίστριες συγγραφείς δείχνοντας τη σύνδεση του αγώνα και της κουλτούρας.

Ο Γιώργος Χαρίσης, γραμματέας του ΜΕΤΑ, συντόνισε την παρουσίαση και έκλεισε λέγοντας ότι αυτή η πρώτη εκδήλωση από το ΜΕΤΑ θα συνεχιστεί σε μια προσπάθεια σύνδεσης του συνδικαλιστικού κινήματος με τον πολιτισμό.

Η εκδήλωση πλαισιώθηκε με μουσική από τον Μανώλη Χατζηδημητρίου και απαγγελίες από την ηθοποιό Στεφανία Καλομοίρη.

*Πηγή: ergasianet.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας