Αποφράδα επέτειος: Σαν σήμερα, το 2010, ξεκίνησε ο γολγοθάς των μνημονίων

2444
Παπανδρέου

Είναι Παρασκευή 23 Απριλίου 2010. Σε ένα δραματικό διάγγελμα από το ακριτικό Καστελόριζο ο Γιώργος Παπανδρέου παίρνει «το όπλο του ΔΝΤ που είχε βάλει στο τραπέζι» και πατάει τη σκανδάλη.
Την Παρασκευή 23 Απριλίου του 2010, σε ένα δραματικό διάγγελμα από το ακριτικό Καστελόριζο, ο Γιώργος Παπανδρέου πήρε το πιστόλι που όπλο που είχε βάλει το ΔΝΤ στο τραπέζι των συζητήσεων και πάτησε τη σκανδάλη. Σαν σήμερα, πριν από επτά χρόνια, ξεκίνησε ο «γολγοθάς των μνημονίων».
Ο τότε πρωθυπουργός της Ελλάδας ανακοίνωσε την είσοδο της Ελλάδας στον ευρωπαϊκό μηχανισμό στήριξης, ξεσηκώνοντας τους Έλληνες που οργάνωσαν μαζικές, ειρηνικές ή και όχι διαδηλώσεις, ενώ κανείς δεν ξεχνά την ανείπωτη τραγωδία της Marfin.
Οι Έλληνες, δεν γνώριζαν ακόμα τι σήμαινε αυτή η ανακοίνωση της 23ης Απριλίου, βγήκαν όμως εκατοντάδες φορές στους δρόμους, ακολούθησαν διαδοχικές εκλογικές αναμετρήσεις, πρωθυπουργοί ήλθαν και παρήλθαν, η χώρα υποχρεώθηκε να υπογράψει μεσοπρόθεσμα προγράμματα, οι κυβερνήσεις έφεραν στη Βουλή και ψήφισαν πολλά πολυνομοσχέδια «σκούπα» με αναρίθμητα αντιλαϊκά μέτρα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας