“Αποθήκη ψυχών” η Ελλάδα.Η Γερμανία επιστρέφει στην χώρα μας 2.000 πρόσφυγες

2478
αυστρία

Η Άνγκελα Μέρκελ, κάτω και από τις πιέσεις της γερμανικής ακροδεξιάς και των βαυαρών  ξενόφοβων συμμάχων της, έκανε τα αδύνατα δυνατά για να συνάψει απαράδεκτες συμφωνίες για μεταφορά προσφύγων από την Γερμανία σε εθελόδουλες χώρες του Νότου, όπως η Ισπανία και κυρίως η Ελλάδα.

Ο Τσίπρας, επιζητώντας πάση θυσία την πολιτική και εκλογική υποστήριξη της Γερμανίας, φέρεται πρόθυμος να μετατρέψει την Ελλάδα σε “αποθήκη ψυχών”, κάνοντας αθρόα δεκτούς πρόσφυγες από την Γερμανία κατά τη βούληση της τελευταίας, υπονομεύοντας, ταυτόχρονα, την ανάγκη να αλλάξει η αντιδημοκρατική συμφωνία του Δουβλίνου.

Θέμα ημερών είναι να υπογραφεί η διμερής συμφωνία με τη Γερμανία για τις επαναπροωθήσεις προς την Ελλάδα που αποτελεί χώρα εισόδου.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Τα Νέα», έως την Τρίτη αναμένεται να πέσουν οι υπογραφές με την Αθήνα, ενώ ανάλογη διμερής συμφωνία υπεγράφη ήδη μεταξύ Βερολίνου και Μαδρίτης.

Βάσει της συμφωνίας αυτής η Αθήνα θα υποδεχθεί την επιστροφή περίπου 2.000 μεταναστών. Ωστόσο, η κυβέρνηση αναφέρει ότι το Βερολίνο δεσμεύεται να διεκπεραιώσει σταδιακά ανοιχτές περιπτώσεις οικογενειακής επανένωσης και θα αποδεχθεί περισσότερα άτομα από εκείνα που θα στείλει πίσω.

Την ίδια στιγμή η Γερμανίδα Καγκελάριος επισκέφθηκε την Πέμπτη τη Σαξονία, όπου υποσχέθηκε ότι θα ενταθούν οι προσπάθειες στο ομοσπονδιακό επίπεδο για τον επαναπατρισμό προσφύγων των οποίων οι αιτήσεις για άσυλο απορρίφθηκαν.

«Οι επαναπατρισμοί παραμένουν μείζον πρόβλημα», δήλωσε η γερμανίδα καγκελάριος στη Δρέσδη έπειτα από μια συνάντηση με την τοπική οργάνωση της Ένωσης Χριστιανοδημοκρατών (CDU), του κόμματός της.

Η Μέρκελ πρόσθεσε ότι οι κρατιδιακές κυβερνήσεις χρειάζονται τη βοήθεια των ομοσπονδιακών αρχών, που πρέπει να επεξεργάζονται ταχύτερα τα αναγκαία έγγραφα ώστε να διευκολύνονται οι επαναπατρισμοί.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας