Απλήρωτοι εργαζόμενοι στο Θριάσιο Νοσοκομείο. Τσιμουδιά ο λαλίστατος Πολάκης!

876
θριάσιο

Ενώ ο υφυπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης επιδίδεται σε μακάβρια και προκλητικά αστειάκια σε βάρος των νεκρών της φονικής πυρκαγιάς στο Μάτι, στα νοσοκομεία της χώρας αλωνίζουν οι εργολάβοι, με πλήρη κάλυψη από το υπουργείου. Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση των εργαζομένων στη σίτιση στο Θριάσιο Νοσοκομείο, που δεν έχουν πληρωθεί για τον Οκτώβριο από την εργολαβική εταιρεία «ΑΡΙΑΝΘΗ ΕΠΕ», όπως καταγγέλλει το Σωματείο Εργαζομένων στο Θριάσιο Νοσοκομείο.

Σε ανακοίνωσή του σημειώνει ότι “συχνά αναγκάζονται να εργάζονται απλήρωτες υπερωρίες, επειδή οι εργολαβικές εταιρείες, που έχουν αναλάβει διαδοχικά τη σίτιση στο νοσοκομείο, μείωσαν το ωράριο εργασίας σταδιακά από 8 σε 6,5 ώρες.

Αντίστοιχα, οι εργολαβικές καθαρίστριες πληρώθηκαν το επίδομα καλοκαιρινής αδείας στις 15 Οκτωβρίου -κατόπιν επανειλημμένων καταγγελιών και παρεμβάσεων του σωματείου μας – ενώ όπως καταγγέλλουν οι ίδιες οι εργαζόμενες, η εργολαβική εταιρεία “ΑΝΟΔΙΚΗ” συστηματικά δεν τους δίνει εξοφλητικές αποδείξεις μισθοδοσίας και απασχολεί λιγότερους εργαζόμενους από ό,τι προβλέπει η σύμβασή της με το νοσοκομείο, με αποτέλεσμα να αναγκάζονται εργαζόμενοι να δουλεύουν πολλές φορές ένδεκα και δώδεκα μέρες χωρίς ρεπό.

Παρά τις επανειλημμένες παρεμβάσεις μας προς τους αρμόδιους υπουργούς και τις διοικήσεις της 2ης ΥΠΕ και του ΘΡΙΑΣΙΟΥ Νοσοκομείου, οι εργολαβικές εταιρείες συνεχίζουν, ουσιαστικά ανενόχλητες, να παραβιάζουν τα δικαιώματα των εργαζομένων”.

Οι εργαζόμενοι απαιτούν:

  • Να πληρωθούν άμεσα η μισθοδοσία του Οκτωβρίου και οι πραγματοποιηθείσες υπερωρίες και να εξασφαλιστεί ότι θα πληρώνονται οι εργαζόμενοι κάθε μήνα, χωρίς καμία καθυστέρηση και περικοπή.
  • Να δοθούν όλα τα χρωστούμενα ρεπό στις εργολαβικές καθαρίστριες.
  • Να σταματήσει η εργοδοτική τρομοκρατία και οι “προειδοποιήσεις” προς τους εργαζόμενους να μην ενημερώνουν για την παραβίαση των δικαιωμάτων τους.

Και η ανακοίνωσή τους καταλήγει: “Γνωρίζουμε ότι οριστική λύση, και αυτό διεκδικούμε, είναι η ανάκληση της ιδιωτικοποίησης των υπηρεσιών και η πρόσληψη όλων των εργολαβικών συναδέλφων (και όσων επιπλέον χρειάζονται για την κάλυψη των αναγκών) με μόνιμη σχέση εργασίας και πλήρη δικαιώματα”.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας