Απερχόμενος Δήμαρχος Καρδίτσας : Χαρίζει δημόσια γη για ανεμογεννήτριες στα Άφραφα

1482
δήμαρχος

Ο απερχόμενος και αποδοκιμασθείς για τις θέσεις του από το λαό της Καρδίτσας Δήμαρχος κ. Φώτης Αλεξάκος, λίγες ημέρες πριν παραδώσει τη Δημαρχία, προχώρησε σήμερα Δευτέρα 5 Αυγούστου, στην πιο αποτρόπαια από ηθική και θεσμική πλευρά, τελευταία πράξη της θητείας του με την «ευγενή» προστασία των ΜΑΤ και της αστυνομίας.

Πιο συγκεκριμένα, ο απερχόμενος Δήμαρχος Καρδίτσας ΠΑΡΕΔΩΣΕ 38 στρ. δασικής έκτασης σε ιδιωτική εταιρεία με δημοπρασία έναντι ευτελούς τιμήματος 30 χιλιάδων ευρώ (30 αργύρια), για την εγκατάσταση ανεμογεννητριών, παρά τις αντιδράσεις εκατοντάδων καρδιτσιωτών και φίλων της προστασίας των Αγράφων.

Τους λόγους της επιμονής του για αυτήν την απόφαση τους γνωρίζει μόνο ο ίδιος. Όλοι εμείς οι υπόλοιποι απλά τους υποψιαζόμαστε!!!!

 

Για να περάσει με «δημοκρατικό» τρόπο την άποψή του, για την οποία αποδοκιμάστηκε στις πρόσφατες αυτοδιοικητικές εκλογές, κάλεσε την αστυνομία και τα ΜΑΤ, μέσα στο χώρο του Δημαρχείου με πολιτικά και έξω με δεκάδες ματατζήδες με πλήρη πολεμική εξάρτηση.

Εκπρόσωποι του κινήματος, θεσμικοί παράγοντες (παλιοί και νεοεκλεγμένοι Δήμαρχοι και δημοτικοί σύμβουλοι) παραβρέθηκαν στην αίθουσα που εξελίσσονταν η διαδικασία δημοπράτησης και αποδόμησαν και τις θέσεις και τις προθέσεις του απερχόμενου Δημάρχου, υπερασπιζόμενοι την μη εγκατάσταση βιομηχανικών αιολικών συστοιχιών (ΒΑΠΕ) στα Άγραφα.

Την ίδια ώρα έξω από το Δημαρχείο η αστυνομία και τα ΜΑΤ με χημικά και κροτίδες κρότου-λάμψης επιτέθηκαν αναίτια, βάναυσα και χωρίς να προκληθούν στους εκατοντάδες παρευρισκόμενους διαδηλωτές  που διατράνωναν την θέση τους για ΕΛΕΥΘΕΡΑ ΑΓΡΑΦΑ από ΒΑΠΕ. Με αποτέλεσμα πολλοί να έχουν προβλήματα αναπνοής.

Δυστυχώς αυτές οι ενέργειες είναι πρωτοφανείς για την πόλη της Καρδίτσας και φέρουν την υπογραφή και το όνομα του απερχόμενου Δημάρχου Καρδίτσας, που είναι και ο ηθικός αυτουργός. Κατάφερε να συνδέσει το όνομά του με ένα απεχθές τοπικό και εθνικό έγκλημα: ΝΑ ΠΑΡΑΔΩΣΕΙ  δημόσια ΓΗ και ΥΔΩΡ στα μεγάλα επιδοτούμενα ιδιωτικά συμφέροντα.

Το κρίμα στο λαιμό του!!!

Οι διαδηλωτές αποχώρησαν δηλώνοντας ότι θα συνεχίσουν τον αγώνα τους μέχρι να δικαιωθούν για ΕΛΕΥΘΕΡΑ, ΑΠΑΤΗΤΑ, ΑΔΙΑΤΑΡΑΧΤΑ ΑΓΡΑΦΑ!!!!

Σύλλογος Απεραντίων

Σύλλογος Βραγγιανιτών

ΚΙΝΗΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ
για την Προστασία του ευρυτανικού Περιβάλλοντος

Συντονιστικό Αθήνας

ΔΙΚΤΥΟ ΦΟΡΕΩΝ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΩΝ για την προστασία των Αγράφων

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας