Απεργιακή συγκέντρωση ΠΟΘΑ στις 28 Νοέμβρη 2018

1227
ΠΟΘΑ
Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Θεάματος – Ακροάματος καλεί τα σωματεία μέλη της σε  απεργιακή συγκέντρωση την ημέρα της πανελλαδικής, πανεργατικής Απεργίας την Τετάρτη 28 Νοέμβρη  στο Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού (Ι.Μ.Ε.)
ΠΡΟΑΥΛΙΟΣ ΧΩΡΟΣ ΤΟΥ ΘΕΑΤΡΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΚΟΣΜΟΣ, ΠΕΙΡΑΙΩΣ 254, στις 18:00

Η διεκδίκηση των Σ.Σ.Ε. θα γίνει από τα σωματεία των εργαζομένων. Γι’ αυτό αγωνιζόμαστε για να συσταθούν σωματεία παντού και να σταματήσουν οι εργοδοτικές αυθαιρεσίες.

Η Ομοσπονδία μας δηλώνει την αμέριστη συμπαράστασή της στους απολυμένους συνάδελφους και συνδικαλιστές του Ι.Μ.Ε. και δίνουμε το παρόν στον αγώνα τους για να σταματήσει ο συνεχής εμπαιγμός τους από την Διοίκηση του Ι.Μ.Ε. και η άρνηση εφαρμογής της Δικαστικής απόφασης.

Το δικαστήριο δικαίωσε τους δυο απολυμένους συναδέλφους. Η διοίκηση του Ι.Μ.Ε., παρόλο που το δικαστήριο κήρυξε την απόφασή του εκτελεστή, αρνείται μέχρι σήμερα να συμμορφωθεί με το νόμο και τηρεί σιγή ιχθύος, απαξιώνοντας όχι μόνο τους εργαζόμενους του, αλλά και τη δικαιοσύνη.

Ο αγώνας των απολυμένων συναδέλφων είναι απόλυτα συνδεδεμένος με το διεκδικητικό πλαίσιο της απεργίας και την προσπάθεια υπογραφής Σ.Σ.Ε. στο χώρο του θεάματος:
  • Ελεύθερες διαπραγματεύσεις για την υπογραφή των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας. Να ισχύει άμεσα η επεκτασιμότητα και υποχρεωτικότητα όλων των κλαδικών και ομοιοεπαγγελματικών συμβάσεων.
  • Κατάργηση του Νόμου Βρούτση, επαναφορά της διαπραγμάτευσης για την ΕΓΣΣΕ, κατάργηση της ΠΥΣ 6/12, επαναφορά του βασικού μισθού στα 751€ με κατάργηση του υποκατώτατου μισθού.
  • Την κατάργηση των ελαστικών μορφών απασχόλησης, την ενοικιαζόμενη εργασία και την εργολαβοποίηση της εργασίας.
  • Καμία άλλη μείωση του αφορολογήτου και καμία  μείωση μισθών.
  • Όχι στις ιδιωτικοποιήσεις δημοσίων οργανισμών, κοινωνικών υπηρεσιών και στην εμπορευματοποίηση των κοινωνικών αγαθών. Όχι στην εκχώρηση της δημόσιας περιουσίας στο Υπερταμείο.
  • Κανένας πλειστηριασμός λαϊκής κατοικίας και περιουσίας.
  • Καμία περικοπή στις συντάξεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας