Ηθοποιοί και μουσικοί: Απεργιακή κινητοποίηση

1390
Ηθοποιοί και μουσικοί
Απεργία και απεργιακή συγκέντρωση πραγματοποίησαν χθες, Πέμπτη 15 Μαρτίου, το Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών (ΣΕΗ) και ο Πανελλήνιος Μουσικός Σύλλογος (ΠΜΣ), διεκδικώντας την υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας στο ελεύθερο θέατρο. Ανάμεσα στα αιτήματά τους είναι το θέμα της πληρωμής των προβών, της ασφάλισης, της διάρκειας των συμβάσεων, των όρων πρόσληψης και των ωραρίων.
“Σήμερα οι εργαζόμενοι καλλιτέχνες, οι ηθοποιοί και μουσικοί που απασχολούμαστε στα μεγάλα θέατρα της Αθήνας απεργούμε διεκδικώντας να μπορούμε να ζήσουμε από τη δουλειά μας. Να μπορούμε να την ασκούμε απρόσκοπτα και με αφοσίωση όπως αξίζει και στην τέχνη και στο κοινό”, αναφέρουν ηθοποιοί και μουσικοί σε κείμενο που υπογράφουν το ΣΕΗ και ο ΠΜΣ το οποίο μοιράστηκε κατά τη διάρκεια της συγκέντρωσης. “Εδώ και 6 μήνες εμείς οι εργαζόμενοι καλλιτέχνες, μαζί με τα Σωματεία μας, βρισκόμαστε σε έναν αγώνα δίνοντας την μάχη για αξιοπρεπή ζωή. Αυτή η μάχη είναι και μάχη για την τέχνη, για να μπορούμε να την ασκούμε με αξιώσεις, να την εξελίσσουμε, να μπορούμε να ζούμε από αυτήν, με στόχο να προσφέρουμε όσο το δυνατόν περισσότερα στον τελικό αποδέκτη, στο κοινό”.
Ψηφίσματα συμπαράστασης και στήριξης (που ακούστηκαν κατά τη διάρκεια της απεργιακής συγκέντρωσης) έστειλαν στα δύο Σωματεία μεταξύ άλλων, ηθοποιοί του Εθνικού Θεάτρου, η Αντιπροσωπευτική Επιτροπή των ηθοποιών του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος, το Σωματείο Εργαζομένων Καλλιτεχνών Ορχηστρών και Χορωδίας Ελληνικής Ραδιοφωνίας Τηλεόρασης, καθώς και η Διεθνής Ομοσπονδία Ηθοποιών (FIA).

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας