Απεργία στις… 3 Σεπτεμβρίου αποφάσισε η ΠΝΟ. Αρχές Αυγούστου πρότειναν ναυτεργατικά σωματεία

1523
απεργία

Απεργία για τις… 3 Σεπτεμβρίου αποφάσισε η Διοίκηση της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας (ΠΝΟ), μετά από το ναυάγιο της νέας συνάντησης με τον Σύνδεσμο Επιχειρήσεων Επιβατηγού Ναυτιλίας (ΣΕΕΝ). Την απόφαση καταγγέλλουν σωματεία του ναυτεργατικού κλάδου (ΠΕΝΕΝ, ΠΕΜΕΝ, ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ και ΠΕΕΜΑΓΕΝ), που πρότειναν την προκήρυξη απεργίας για τις αρχές Αυγούστου.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΠΝΟ οι εκπρόσωποι του ΣΕΕΝ ακολούθησαν “αθέμιτη τακτική κωλυσιεργίας”, αρνούμενοι αυξήσεις στους μισθούς των ναυτεργατών για έβδομη συνεχόμενη χρονιά.

Καθώς η Διοίκηση της ΠΝΟ αποφάσισε την προκήρυξη απεργίας στις 3 Σεπτεμβρίου, “κατανοώντας τις ανάγκες του επιβατικού κοινού κατά την κορύφωση της θερινής περιόδου”, θύελλα αντιδράσεων ξέσπασε από σειρά ναυτεργατικών σωματείων, που την καταγγέλλουν για σύμπλευση με τα συμφέροντα των εφοπλιστών.

Πρόκειται για την ΠΕΝΕΝ, που πρότεινε 48ωρη απεργία στις 1 και 2 Αυγούστου, και τις ΠΕΜΕΝ, ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ και ΠΕΕΜΑΓΕΝ, που εντάσσονται στο ΠΑΜΕ και πρότειναν 24ωρη για την 1η Αυγούστου.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας