Απεργία στα ΜΜΕ Λέσβου για επιθέσεις κατά δημοσιογράφων. Κάλυψη τρομοκρατών από Ν.Δ.

1560
λέσβου

Σιγούν σήμερα όλα τα Μ.Μ.Ε. της Λέσβου, καθώς δημοσιογράφοι, διοικητικοί και τεχνικοί συμμετέχουν στην 24ωρη απεργία που προκήρυξαν η Ένωση Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Πελοποννήσου, Ηπείρου, Νήσων (ΕΣΗΕΠΗΝ) και το Σωματείο Εργαζομένων Μ.Μ.Ε. Λέσβου (ΣΕΜΜΕΛ).

Η απεργία πραγματοποιείται σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τις ύβρεις, τις απειλές, τους προπηλακισμούς και τις επιθέσεις που δέχθηκαν οι άνθρωποι του Τύπου της Λέσβου το τελευταίο διάστημα από ακροδεξιά περιθωριακά στοιχεία. Όλος ο κλάδος σήμερα στο νησί ενώνει τη φωνή του για την υπεράσπιση της ελευθεροτυπίας και της δημοκρατίας.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε το ΣΕΜΜΕΛ καλεί τους δημοκρατικούς πολίτες της Λέσβου να μην επιτρέψουν σε μια δράκα ανθρώπων του πολιτικού περιθωρίου να επιβάλουν με απειλές, εκφοβισμούς και επιθέσεις την δική τους ακραία πολιτική ατζέντα στην κοινωνία. «Είναι όμως απαραίτητο και όλα τα δημοκρατικά κόμματα να σταματήσουν τα επικίνδυνα μικροπολιτικά τους παιχνιδάκια απομονώνοντας όσους συνεργάζονται με τους εχθρούς της δημοκρατίας αλλά και όσους τους δίνουν πολιτική κάλυψη».

Σε άλλο σημείο της ανακοίνωσής του, το Σωματείο επισημαίνει ότι «η συνειδητή προσπάθεια ορισμένων που έχουν αναλάβει κυριολεκτικά εργολαβικά τον αποπροσανατολισμό της τοπικής κοινωνίας από τα πραγματικά προβλήματα και από τους πραγματικούς υπευθύνους της κρίσης και της φτώχειας δεν πρέπει να περάσει. Συντονισμένα και ενωτικά, να δώσουμε όλοι το “παρών” στην υπεράσπιση των αρχών της δημοκρατίας, βάζοντας στην άκρη όλους εκείνους που σπέρνουν μίσος, φανατισμό και διχόνοια στον τόπο μας».

Καταλήγοντας η ανακοίνωση τονίζει ότι «για μας, για τους ανθρώπους του Τύπου είτε είμαστε δημοσιογράφοι, είτε διοικητικοί, είτε τεχνικοί διαβεβαιώνουμε ότι δεν πρόκειται να καμφθούμε από τις απειλές, τις ύβρεις και τις επιθέσεις εναντίον μας. Θα συνεχίζουμε να επιτελούμε το έργο της ενημέρωσης ξεσκεπάζοντας τα ψέματα και τις συκοφαντίες τους».

Aνακοίνωση εξέδωσε και το Δ.Σ. της ΕΣΗΕΠΗΝ, στην οποία τονίζει ότι «παρά το γεγονός ότι έχουμε επανειλημμένως τονίσει την υποχρέωση των αρχών στην τήρηση της νομιμότητας, παρατηρούμε ότι εμφανίζεται μία χαλαρότητα η οποία βοηθά στη αποθράσυνση των ακραίων στοιχείων που πιστεύουν ότι μπορούν να παρανομούν ατιμώρητοι.
Είναι προφανές πως ειδικά στο νησί της Λέσβου έχει αναπτυχθεί ένας πυρήνας ατόμων που παρουσιάζουν μια ολοένα αυξανόμενη επιθετικότητα και από καιρό έχουν δείξει την περιφρόνησή τους τόσο στη έννομη τάξη, όσο και στην ανθρώπινη ζωή και αξιοπρέπεια. Η, με γεωμετρική πρόοδο, εντεινόμενη βία είναι προφανές πως αν δεν απαντηθεί άμεσα από τις αστυνομικές, δικαστικές και εισαγγελικές αρχές, θα οδηγήσει νομοτελειακά σε πράξεις που μπορούν να θέσουν σε κίνδυνο ακόμα και την ασφάλεια ανθρώπινων ζωών».

Εν τω μεταξύ χτες αργά το μεσημέρι με δήλωση που απέστειλε στα τοπικά ΜΜΕ, ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ Λέσβου της Ν.Δ. Στρατής Καραγεωργίου παρείχε πλήρη πολιτική κάλυψη στις ενέργειες και δράσεις των ακραίων στοιχείων χαρακτηρίζοντας τους χωρίς την παραμικρή αιδώ ως «πολίτες που αντιστέκονται»!

Σε μια προσπάθεια πλήρους διαστρέβλωσης της πραγματικότητας στη δήλωση του αυτή, ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ, ο οποίος τυγχάνει και στενός συνεργάτης του βουλευτή της ΝΔ Χαράλαμπου Αθανασίου, φτάνει στο σημείο να αναφέρει ότι “υπάρχουν άνθρωποι που ζητούν το γκρέμισμα ενός Χριστιανικού συμβόλου, όπως είναι ο Σταυρός”.

Τον αντιδημοκρατικό αυτό κατήφορο της τοπικής Ν.Δ. στηλίτευσε με δήλωση που έκανε σε κοινωνικό δίκτυο ο πρώην βουλευτής του κόμματος και επι 8 χρόνια Νομάρχης Λέσβου Παύλος Βογιατζής, αναφέροντας, μεταξύ άλλων, χαρακτηριστικά, ότι έχει μείνει με το στόμα ανοικτό για την επίθεση στη δικαιοσύνη και στους δημοσιογράφους.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας